Terug naar overzicht thema's

Financiering

De financiering van de verschillende sectoren die Zorgnet-Icuro vertegenwoordigt is complex. Hierbij een introductie op de belangrijkste subthema's.

Activiteiten

Modellen

25/08/2022

Rapportering loongegevens CGG voor de afrekening IF.IC

De Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) moeten ten laatste op 23 september de loongegevens rapporteren voor de IF.IC afrekening 2021. U kan hierover een online infosessie volgen op 2 september. De rapporteringstool met bijhorende instructie kan u hier downloaden.

Lees meer
08/10/2020

Opnameovereenkomsten en interne afsprakennota’s voor WZC, CVK, CDV en GAW conform het nieuwe Vlaamse Woonzorgdecreet

Met de invoering van het vernieuwde Vlaamse Woonzorgdecreet wijzigde de regelgeving aanzienlijk. De zorgvoorzieningen dienen hierbij uiterlijk op 31 december 2022 te voldoen aan de aangepaste erkenningsvoorwaarden uit de bijlagen bij het Stambesluit van 28 juni 2019. Om toe te laten conform de nieuwe regelgeving te handelen, werkte Zorgnet-Icuro een set met modeldocumenten uit, meer bepaald de opnameovereenkomst en de interne afsprakennota voor WZC, CVK, CDV en GAW.

Lees meer

Recente berichten

Info voor leden

Premie leerplekondersteuning: aanvragen mogelijk vanaf 4 maart 2024

Biedt uw organisatie werkplekleren aan? Dan weet u dat dit tijd en dus ook geld kost. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits, de sociale partners en VIVO vzw lanceren daarom het project: leerplekondersteuning. Via het VIA 6 akkoord kunnen 1.400 organisaties, uit private en publieke sector, een premie aanvragen. De premie is een tegemoetkoming in de investering van uw organisatie en de stagementor bij de begeleiding van stagiairs.

Info voor leden
Lees meer
Experts

Thierry Delrue

Stephanie Devisscher

Joris Vanormelingen

Katrien Verschoren