Online info welzijn en gezondheid

 • Wegwijzer naar apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid 
  Ben je als burger of sociale professional de weg kwijt in het oerwoud van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid? Een team van experten uit wetenschap en sociaal werk heeft het aanbod doorgelicht. Op onlinehulp-apps.be bundelen ze gescreende apps en websites die je kan inzetten in hulp, zorg en dienstverleningLees meer over de werking.
   
 • Gezondheid en wetenschap
  Betrouwbare medische info op mensenmaat vind je op gezondheidenwetenschap.be.
   

 • Moet ik naar de dokter?
  Op moetiknaardedokter.be kunnen mensen met gezondheidsklachten zich eerst informeren. Die website geeft advies of een doktersbezoek noodzakelijk is. De website is ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Antwerpen. Er is ook een app en de informatie is beschikbaar in 7 verschillende talen.
   

 • Alle informatie over geneesmiddelen voor burgers en patiënten op één plek
  De site farmainfo.be biedt wetenschappelijk correcte en actuele informatie over geneesmiddelen en gezondheidsproducten op de Belgische markt. Initiatief van het FAGG.
   

 • Heel veel info en materiaal over mondgezondheid
  Op gezondemond.be vind je alles wat je moet weten over een gezonde mond. Infomateriaal, educatief materiaal, video's, info over betaalbaarheid, mondzorg bij specifieke doelgroepen... Ze hebben ook een specifiek aanbod voor zorgorganisaties, en voor woonzorgcentra en maken met het project Ieders mond gezond de brug tussen tandzorg en mensen in armoede.