Ziekenhuizen scoren goed op patiëntgerichtheid

In de zomer van 2017 werden 54 ziekenhuiswebsites gescreend op hun patiëntgerichtheid. De meting, die kadert in het Vlaams Indicatorenproject VIP² AZ, werd voor de derde keer georganiseerd. Wij willen alle deelnemende ziekenhuizen feliciteren met het mooie resultaat.

Vindt een patiënt de informatie die hij wenst vlot terug op de website van een ziekenhuis? Kan hij bijvoorbeeld gemakkelijk een overzicht krijgen van welke artsen verbonden zijn aan het ziekenhuis? Of wat de visie is over euthanasie en orgaandonatie? Kan hij eenvoudig de kostprijs van een opname simuleren? En zijn deze websites ook vlot consulteerbaar vanop een mobiel apparaat? Met andere woorden, in welke mate bevatten de websites van ziekenhuizen de informatie waarnaar een patiënt op zoek is?

In de zomer van 2017 werden 54 ziekenhuiswebsites gescreend op hun patiëntgerichtheid. De meting, die kadert in het Vlaams Indicatorenproject VIP² AZ, werd voor de derde keer georganiseerd. Met deze tool werden een aantal handvatten meegegeven aan de sector over welke informatie de patiënt wil vinden als hij een website consulteert.

De resultaten, die gepubliceerd werden op www.zorgkwaliteit.be, spreken dan weer voor zich. De sector heeft dit instrument warm onthaald en in de afgelopen jaren is de kwaliteit van de informatie er dan ook sterk op vooruitgegaan. Een dikke proficiat aan de deelnemende ziekenhuizen is hierbij dus zeker op zijn plaats.