groepje mensen
22/04/2024
Kwaliteit Communicatie Zorgbeleid Bestuur Woonzorg

Pilootfase van het Waarderingsplatform officieel van start

Het Waarderingsplatform – een gloednieuwe website waarop gebruikers hun waardering over de zorg en ondersteuning in Vlaanderen kwijt kunnen – is officieel gelanceerd. De pilootfase van het project is gestart voor een periode van twee jaar met een aantal organisaties uit de sectoren ouderenzorg, kinderopvang, jeugdhulp en personen met een handicap.  

De Vlaamse overheid stelt een platform ter beschikking waarop gebruikers van zorg, ondersteuning of opvang hun waardering kunnen delen met andere gebruikers. Daarvoor heeft de overheid een consortium  aangesteld, waarvan Zorgnet-Icuro deel uitmaakt. 

De doelstelling? Positieve ervaringen in de kijker zetten en samen werken aan transparante en kwaliteitsvolle zorg en ondersteuning in Vlaanderen.

De pilootfase is intussen van start gegaan met een beperkt aantal organisaties. Ook leden van Zorgnet-Icuro stelden zich reeds kandidaat. Het aantal deelnemende organisaties wordt stelselmatig uitgebreid. De komende twee jaar verzamelt het consortium feedback bij de deelnemende organisaties. Ze evalueren samen hoe ze het platform kunnen optimaliseren en gebruiksvriendelijker maken.  

Neem een kijkje op www.waarderingsplatform.be.

Interesse of vragen? Schrijf je in voor het webinar of stuur een mailtje naar contact@waarderingsplatform.be.