Medicatie
21/02/2024
Kwaliteit Zorgbeleid Woonzorg

POOMAH: online infomomenten om medicatiebeleid in woonzorgcentra te verbeteren

POOMAH staat voor “Process Optimization Of the Medicines’ pAthway in nursing Homes”. Concreet zal er onderzocht worden hoe de kwaliteit van het medicatiebeleid in Vlaamse woonzorgcentra er op dit moment voor staat, maar ook wat de impact is van verschillende begeleidingstrajecten om de kwaliteit ervan het verbeteren. Het project wordt gecoördineerd door KU Leuven met steun van het Departement Zorg van de Vlaamse Overheid.

Honderd woonzorgcentra krijgen de kans om deel te nemen. Zij worden ondersteund om de kwaliteit van hun medicatiebeleid te verbeteren. Ook vanuit Zorgnet-Icuro dragen we ons steentje bij en volgen we POOMAH nauwgezet op. In afwachting van de officiële projectoproep, organiseren de onderzoekers twee online infomomenten.

Bent u geïnteresseerd in een innovatief project waar het verbeteren van het medicatiebeleid binnen uw woonzorgcentrum centraal staat? Sluit dan zeker aan op één van de online infomomenten. Er wordt toegelicht wat de studie inhoudt en wat er van uw woonzorgcentrum verwacht wordt bij deelname. Er wordt ook ruimte voorzien voor vragen.

Data

  • Dinsdag 19 maart 2024 om 12u30
  • Vrijdag 22 maart 2024 om 9u

Een link voor deelname wordt later gecommuniceerd. Hou de website van het project in de gaten.