Margot Cloet Zevende Dag
07/02/2022
Personeel en Organisatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Margot Cloet in De Zevende Dag over verplichte vaccinatie

Margot Cloet debatteerde op 6 februari in De Zevende Dag over de verplichte vaccinatie van zorgpersoneel en de volledige bevolking met minister Wouter Beke, biostatisticus Geert Molenberghs en professor Tijl De Bie.
Herbekijk hier het gesprek.

Margot Cloet blijft voorstander van de vaccinatieplicht: "Principieel blijf ik voorstander van een verplichte prik. Zowel voor iedereen in de zorg als voor de gehele bevolking. We moeten echter wel bekijken om een eventuele tussenstap in te plannen. Bijvoorbeeld door een verplicht gesprek te organiseren met experts over het nut van de vaccins. Zoals de ministers pleit ik er voor om de nodige wetten klaar te maken met het oog op vaccinatieplicht. We hebben door corona namelijk een hoge mortaliteit gezien."

Druk op zorg blijft hoog

"Het virus is vandaag nog niet weg. Momenteel liggen op intensieve zorgen nog steeds 400 mensen. Dat blijft vrij veel. Er zijn enerzijds de coronapatiënten, anderzijds is er ook de uitval van personeel. In sommige gevallen loopt dat op tot 25% minder personeel om voor de zorg in te staan. We moeten behoedzaam blijven," aldus Margot Cloet.