VAN medicatieschema
19/09/2023
Zorgbeleid Algemene Ziekenhuizen Eerste lijn

Licht jouw huisapotheek in over jouw medicatieschema: animatievideo

Wanneer je na een ziekenhuisverblijf naar huis mag gaan, wil je natuurlijk niet snel terugkeren. Daarom is het belangrijk om je voorgeschreven medicatie na je ziekenhuisopname goed in te nemen. Een handig hulpmiddel is het medicatieschema. Een korte animatievideo van het VAN toont hoe je na je ziekenhuisverblijf je medicatieschema kan delen met jouw huisarts.

Je medicatieschema is een document dat je krijgt bij je ontslag uit het ziekenhuis. Het geeft een volledig overzicht van alle geneesmiddelen die je werden voorgeschreven, instructies over de dosis en over wanneer je ze moet innemen.

Heb je vragen over je medicatieschema? Weet je niet goed welke dosis je moet nemen? Lijkt een vertrouwd geneesmiddel van naam te zijn veranderd? Neem je medicatieschema en de medicatie die je nam voor je ziekenhuisopname mee naar je huisapotheker. Daar krijg je een antwoord op al jouw vragen. Zo kan je met een gerust hart verder zorg dragen voor jouw gezondheid en een nieuwe ziekenhuisopname vermijden.

Deze korte animatie geeft je aan de hand van een beknopte casus weer wat een medicatieschema is en hoe het werkt. We volgen het verhaal van Luc, die zijn huisapotheker Anna raadpleegt over vragen rond zijn medicatieschema.