foto ICIC24
19/09/2023
Zorgbeleid Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

International Conference on Integrated Care 2024 Belfast: call for papers

De 24e International Conference on Integrated Care (ICIC24) vindt plaats in ICC Belfast op 22-24 april 2024. Het overkoepelend thema is ‘Taking the leap: making integrated care a reality for people and communities’. De conferentie brengt leiders, onderzoekers, clinici, managers, vertegenwoordigers van de gemeenschap, patiënten en zorgverleners van over de hele wereld samen rond geïntegreerde gezondheid en zorg. De conferentie wordt georganiseerd door de International Foundation on Integrated Care (IFIC) in samenwerking met IFIC Ireland en het International Journal of Integrated Care (IJIC).

Tijdens de conferentie zal rond deze thema's gewerkt worden:

  1. Partnerschappen, samenwerkingen en nieuwe allianties
  2. Van bewijs naar beleid en van beleid naar praktijk
  3. Ondersteuning van het gezondheids- en zorgpersoneel
  4. Het leveren van zorgintegratie in de gemeenschap
  5. De rol van huisartsgeneeskunde en eerstelijnszorg bij integratie
  6. Zinvol gebruik van digitale oplossingen en gedeelde data voor informatie- en zorgmanagement

Deel uw goede praktijken

Het International Scientific Committee (ICS), is nu op zoek naar abstracts van goede praktijken in onderzoek, beleid, praktijk en onderwijs van over de hele wereld. Alle geaccepteerde abstracts worden gepubliceerd in het International Journal of Integrated Care en opnames van presentaties en workshops en alle digitale posters worden gekoppeld aan de Knowledge Tree.

Om onderzoek of praktijk op het gebied van geïntegreerde zorg te delen worden Innovations in Integrated Care netwerksessies georganiseerd. Ook daarvoor kan u voorstellen indienen.

Inzenden kan tot en met vrijdag 24 november 2023.

Speciale aandacht wordt besteed aan abstracts die duidelijk de actieve betrokkenheid van patiënten en gemeenschappen bij hun werk identificeren. ICIC24 is samen met patiënten en zorgverleners ontworpen en behaalt de aanduiding Patients Included.

Meer weten, inschrijven of een voorstel indienen?

www.integratedcarefoundation.org/ICIC24

Contact

Hilde De Nutte