Sollicitatiegesprek met 4 personen, waarvan 2 een hand geven
19/02/2024
Personeel en Organisatie Kwaliteit Communicatie

HRwijs inclusief: op weg naar inclusief werkgeverschap en succesvolle werving

Raken vacatures bij jouw onderneming maar moeilijk ingevuld? Heb je nood aan een nieuwe HR-strategie om inclusie te verankeren en resultaten te boeken? Streef je ernaar om continu te blijven leren en te groeien op het gebied van (inclusief) werkgeverschap? 

Met veel trots stellen we jou ons nieuw project HRwijs Inclusief voor. HRwijs Inclusief bestaat uit intensieve begeleiding in de vorm van Groeilabo’s over verschillende aspecten van je personeelsbeleid. Deze trainingen kunnen plaatsvinden in de regio Antwerpen, Leuven of Gent, maar ook online. 

Eerste Groeilabo: Instroom 

Starten doen we alvast met het groeilabo Instroom. De focus ligt hierbij op het aanleren en testen van een nieuw instroom- en rekruteringsbeleid. 

Als je onderneming behoefte heeft aan een meer (diverse) instroom, moet je een andere aanpak durven overwegen. Misschien zoek je naar profielen die buiten de gebruikelijke rekruteringskanalen vallen. Dan is het hoog tijd om de blinde vlekken in je instroom-, rekruterings- en retentiebeleid aan te pakken en om te zetten naar inclusieve praktijken met een groter bereik en hogere retentie als gevolg. 

In een traject van 3 maanden: 

  • ontmoet je heel wat diverse profielen om jouw vacatures in te vullen;  

  • krijg je begeleiding en coaching doorheen het rekruteringstraject;  

  • word je professioneel begeleid door experts 

Dit Groeilabo ter waarde van 6.065 euro is kosteloos voor jou, dankzij de financiële steun van Europa WSE! 

Webinars  

Er worden ook webinars over verschillende onderwerpen aangeboden. 

Op 4 maart wordt de sluier over ‘redelijke aanpassingen’ toegelicht. Bijvoorbeeld bij langdurige ziekte, burn-out, psychische of somatische klachten etc. In hoeverre is het ‘redelijk’ om deze aanpassingen van jou als werkgever te verwachten?  

Volg ook zeker die van 11 maart als je als werkgever meer ideeën en inspiratie wilt opdoen. Hoe kan je als werkgever verborgen spanningen benoemen zodat iedereen met helderheid aan het werk kan? Hoe zorg je ervoor dat het benoemen van spanningen niet doorslaat naar slachtofferschap?  

Heb je het gevoel dat je medewerkers wel krijgt aangetrokken, maar ze nadien snel vertrekken? Weet je niet hoe je je medewerkers gemotiveerd kan houden? En wil je graag te weten komen hoe eenmaal je medewerkers aan boord zijn, ze ook graag willen blijven? In deze webinar van 14 maart kom je te weten waarom inzetten op retentie (één van) de belangrijkste voorwaarde(s) is voor het creëren van een goede werksfeer en een fijne werkplek.  

Nieuwsgierig? Surf snel naar Verso: HRwijs inclusief voor meer informatie!  

Wie is HRwijs Inclusief eigenlijk? 

HRwijs Inclusief is een initiatief van Verso, Groep Maatwerk, Herwin, Sociare, SOM, Vlaams Welzijnsverbond, Zorggezind en Zorgnet-Icuro. Zij slaan de handen in elkaar met experten van BlinkOut, Emino, I-Diverso, IN-Z, JobRoad. 

Logo's