Ziedet
20/11/2023
Personeel en Organisatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

'Het maakt wel een verschil!' Vivo lanceert online tool nu diversiteit in zorg en welzijn toeneemt

De diversiteit in de zorg- en welzijnssector neemt toe. Dit leidt soms tot spanningen op de werkplek tussen cliënten en/of collega’s. Om beter te kunnen omgaan met deze gevoelige situaties ontwikkelde VIVO de online tool 'Ziedet?' Naast de module Hoe cultuursensitief handelen op de werkvloer? lanceert 'Ziedet?' nu de module Het maakt wel een verschil!, waarin je leert om als omstaander te reageren bij discriminatie op de werkvloer.

In deze cursus leer je de impact van discriminatie, racisme en microagressie op de werkvloer hoe preventief en curatief in te grijpen bij discriminatie hoe discriminatie te signaleren en mee de sociale norm te stellen binnen je organisatie en dit alles toe te passen in de praktijk!

Net als alle andere Ziedet?-modules start ook deze e-cursus vanuit een praktijkvoorbeeld uit de hulpverlening. Je werkt stap voor stap aan competenties die je helpen om discriminatie op de werkvloer te voorkomen of aan te pakken (25’). Zo draag je bij tot een discriminatievrije werkplek waar alle collega’s gelijkwaardig behandeld worden.

Bij de module hoort ook een Ziedet?-mediatheek voor opleiders die de e-cursus in een blended leetraject willen opnemen. In deze mediatheek vindt de opleider:
de module-specifieke ‘leerwijzer’ met extra tips en aanvullende oefeningen, vrij te gebruiken tijdens contactmomenten met cursisten
alle downloads uit de e-module, zoals de verdiepende informatie en de concrete opdrachten.

Hier vind je meer info en lees je hoe je de module kan opstarten