Webinar inclusieve comm
13/12/2023
Personeel en Organisatie Communicatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Herbekijk webinar over inclusieve communicatie

Op het werk kan het soms lastig zijn om te praten met mensen met een andere achtergrond dan jij. Afgezien van mogelijke taalproblemen hebben collega’s, cliënten, patiënten en hun familie soms een verschillende stijl van communiceren en een andere kijk op zaken. VIVO schotelt je in een webinar een praktisch kader voor met tal van afspraken.

Herbekijk het webinar

Bepaalde gewoonten en verwachtingen van personen met een andere achtergrond dan die van jou kunnen 'vreemd' overkomen. Dit kan je onzeker maken om de juiste houding te vinden. Enerzijds wil je respect tonen voor de gewoonten en de religie van de ander en vermijden dat je de ander kwetst of discrimineert. Aan de andere kant wil je doelen bereiken, en moet je regels en zekere waarden handhaven. Belangrijke vragen zijn dan ook: hoe kun je het beste omgaan met verschillen, misverstanden en conflicten in gesprekken; waar liggen de grenzen; en hoe geef je deze aan zonder de werkrelatie te verstoren?

In dit webinar Inclusieve communicatie: Omgaan met diversiteit in de communicatie bespreken we bovenstaande vragen en onzekerheden en ontvang je een concreet analyse- en interventie-instrument (het TOPOI-model) voor effectieve communicatie met mensen met verschillende achtergronden. Uitgangspunt hierbij zijn niet de cultuur en de religie, maar de unieke personen die met elkaar in communicatie zijn. ‘Niet culturen, maar mensen ontmoeten elkaar’.