ziek kindje
18/12/2023

FarmaInfo: alle informatie over geneesmiddelen voor burgers

Het Federaal Geneesmiddelenagentschap FAGG heeft de gratis website FarmaInfo gelanceerd, met als doel alle informatie over geneesmiddelen voor burgers en patiënten op één plek te verzamelen. De site biedt wetenschappelijk correcte en actuele informatie over geneesmiddelen en gezondheidsproducten op de Belgische markt.

Op FarmaInfo is een schat aan informatie over geneesmiddelen terug te vinden: van actuele informatie over de beschikbaarheid van het geneesmiddel, over een overzicht van de diverse verpakkingsgroottes en toedieningsvormen tot correcte info over de prijs en terugbetaling. Ook over andere gezondheidsproducten die in de apotheek worden verkocht, zoals medische hulpmiddelen, voedingssupplementen of cosmetische producten is informatie terug te vinden. 

Bij de lancering zijn er al meer dan 100 informatiefiches beschikbaar voor geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. De site biedt ook nuttige algemene informatie. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd wat te doen met vervallen geneesmiddelen en hoe bijwerkingen kunnen worden gemeld.

Het initiatief focust op begrijpbaarheid en gebruikvriendelijkheid. De website wordt ook regelmatig bijgewerkt door het FAGG, voor sommige onderdelen zelfs in real time. 

Het FAGG benadrukt dat FarmaInfo de bijsluiter of de gebruiksaanwijzing niet vervangt, maar eerder een aanvullende bron is van begrijpbare informatie. Voor persoonlijk medisch advies wordt geadviseerd contact op te nemen met een arts of apotheker.

farmainfo.be

Bron: Belga