zorgzaam erfgoed
11/01/2024

Expo Zorgzaam Erfgoed

De expo Zorgzaam Erfgoed loopt tot 4 februari 2024. Om af te sluiten, worden mensen uit de zorg-, erfgoed- en onderwijssector uitgenodigd voor een geleid bezoek op 1 of 2 februari.

Zorgorganisaties en -verenigingen dragen vaak een rijke geschiedenis met zich mee, die vertelt over hun identiteit en een blik werpt op de evoluerende invulling van zorg. Erfgoedcollecties die naar dit verleden verwijzen geven niet enkel een inkijk in de zorgorganisatie zelf, maar ook in de gemeenschap en maatschappij die ze vertegenwoordigt. Waar komen ze vandaan, welke veranderingen zijn er waar te nemen en hoe beweegt het verder? Hun erfgoed bevat veel waardevolle informatie dat onder andere onderzoekers kan helpen om inzicht te krijgen in sociaal-maatschappelijke en medische evoluties.

Deze rijke geschiedenissen en erfgoedcollecties inspireerden om er samen met de zorgverleners en -ontvangers mee aan de slag te gaan. De voorbije twee jaar zette Zorgzaam (met) Erfgoed - samen met een breed spectrum aan (zorg)partners - in op de identificatie, kennisopbouw en -deling van het beheer en de valorisatie van zorgerfgoed in Vlaanderen. 

De expo Zorgzaam Erfgoed toont de resultaten van deze participatieve trajecten rond erfgoedzorg en erfgoed vóór zorg en welzijn.

De expo is te bezichtigen t.e.m. 4 februari 2024 in Museum Dr. Guislain.

Medewerkers Celien Stevens en Diederick Nuyttens nodigen jullie graag uit op donderdag 1 februari 2024 vanaf 10u30 en vrijdag 2 februari 2024 vanaf 14u30 voor een geleide rondleiding door de expo. Het bezoek zal ongeveer 1u in beslag nemen.
Aanmelden kan t.e.m. 31 januari via info@zorgerfgoed.be (met vermelding van naam, organisatie en het aantal deelnemers).

Hier vinden jullie de uitnodiging terug. Hartelijk welkom.

Op zorgerfgoed.be kan je meer lezen over het project.

 

FOTO: FELICIE BARON, 30 NOVEMBER 2023, ZORGERFGOED.BE