Apps
19/04/2023
Technologie en innovatie Algemene Ziekenhuizen Eerste lijn

Nieuwe app Zoek Gezond betrouwbaar alternatief voor Dokter Google

Gezondheid en Wetenschap, de Cebam-website met betrouwbare gezondheidsinfo voor de patiënt, heeft een nieuw app gelanceerd: Zoek Gezond. De app is gratis beschikbaar en kan zowel op Android als op Apple toestellen gedownload worden. Domus Medica ondersteunt de technologie.

De app Zoek Gezond bevat de 1000 patiëntenrichtlijnen die Gezondheid en Wetenschap online heeft staan. Deze patiëntenrichtlijnen kan je als huisarts nu al snel vinden en afdrukken via de evidence-linker in het EMD. De info is gebaseerd op de richtlijnen voor de eerste lijn.

Met de app heeft de patiënt deze info altijd ter beschikking op zijn smartphone. Doel is om lukraak googelende patiënten correcte en up-to-date gehouden informatie aan te bieden en op die manier te vermijden dat ze zichzelf allerlei ziektes aanpraten. Zoek Gezond hoopt op die manier ook de huisartsen te ontlasten en patiënten een tool te bieden waar ze betrouwbare info vinden. 

Gezondheid en Wetenschap en Domus Medica zullen binnenkort wachtzaalaffiches (met een QR code voor de app) verdelen om de nieuwe gratis app nog beter kenbaar te maken bij patiënten.

Waar vind je de app? 

App Store van Apple voor IOS

Play Store van Google voor Android