Diversiteit in zorg
05/05/2022
Personeel en Organisatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Arbeidsmigratie als antwoord op personeelsschaarste: video en Zorgwijzerartikel

Zorgnet-Icuro wil arbeidsmigratie ruimer bespreekbaar maken in de sector. Meer te weten komen? Lees dan het Zorgwijzerartikel over Aurora. Dat is een pilootproject dat knelpuntvacatures in de zorgsector wil invullen door actieve arbeidsmigratie uit regio’s en landen met een arbeidsreserve aan geschoold zorgpersoneel. Of bekijk de reportage op Kanaal Z over hoe Curando het aanpakt. 

Half maart landde een groep Indiase verpleegkundigen in Brussel. Ze volgden een intensief voortraject in Kerala en de komende maanden nemen ze opnieuw plaats op de schoolbanken om vanaf 4 april hun opleiding te combineren met een job in het woonzorgcentrum. De groep emigreerde naar België onder de vleugels van Aurora, een project dat knelpuntvacatures in de zorgsector wil invullen. Wouter Sonneville (woonzorggroep Exalta), Frances Martens (IVV Sint Vincentius) en Lenka Kint (VDAB) maken de intenties van Aurora in Zorgwijzer duidelijk.

Lees het artikel

Zorgnet-Icuro werkte mee aan een korte reportage van Kanaal Z over arbeidsmigratie. Dirk Lips, algemeen directeur bij Curando, en Myriam De Bruyn, stafmedewerker personeel en organisatie bij Zorgnet-Icuro, geven hun kijk op de zaken.

Bekijk de video