Ethische vorming

Ethiek in de zorg begint met de voortdurende ethische aanspreekbaarheid en weerbaarheid van hulpverleners en leidinggevenden in de concrete zorgpraktijk. Het komt er dus op aan om zin te hebben in zorgethiek.

Om de ethische bekommernis en deskundigheid bij de medewerkers te voeden, aan te scherpen en te verfijnen is ethische vorming nodig. In Vlaanderen zijn er vele initiatieven en verschillende mogelijkheden om dat te doen.

Gespecialiseerde opleidingen
 

Vorming op maat: sTimul

VIVES en UCLL brengen onderwijs en zorgpraktijk samen in een vormingsaanbod van workshops en inleefsessies. Het is de bedoeling om de ethische deskundigheid van zorgverleners en aankomende zorgverleners aan te scherpen en de ethische geladenheid van de dagelijkse zorg duidelijk te maken.
Meer informatie:

Activiteiten, lezingen, studiedagen, symposia

Tevens vinden er op regelmatige tijdstippen allerhande interessante vormingsmogelijkheden plaats.
Heeft u zelf een initiatief dat u kenbaar wil maken? Plaats het gerust in de agenda. Klik hier voor het onderdeel waarin organisatoren hun vormingen zelf kunnen posten.

Vragen, ideeën, suggesties? Contacteer dan yvonne.denier@zorgneticuro.be, stefaan.vanroey@zorgneticuro.be of chris.gastmans@zorgneticuro.be