Moeder 89 jaar zit in zorgcentrum passionisten Tienen.
Ze is een fiere dame met beetje geheugenstoornissen.
VROEGER na 10 jaar serviceflat hoge vijf Hasselt is ze gaan inwonen bij mijn enige broer in Geel sinds 2016.Mijn broer is overleden vorig jaar en schoonzus nam steeds haar bankkaart om 1300 euro af te halen maandelijks.Toen ze wou overschrijven werd ze buiten gezet .Ik ving ze tijdelijk op 1 maand en toen kon ze terrecht in kort verblijf.Ze is 89,zeer hoge bloeddruk,hartproblemen en vlug vermoeid.Ze wordt eindelijk geholpen met zich te wassen en bad of stortbak.
Probleem is dat ze van huisarts Geel en Tienen B score kreeg maar Passionisten geven een A.Ze willen haar weg sturen naar eenserviceflat wat ondenkbaar is.Sociale dienst blijft bij haar standpunt door foutieve informatie begeleiders. Bijvoorbeeld, ze is al drie dagen ziek,3 kg vermagerd en bd tot 17/10 mmhg.Sommige dagen heeft ze zelf 21/11mmhg.Ikzelf ben verpleegkundige en ken de noden.Brieffing verzorgende ,mevrouw heeft zichzelf gewassen en aan gekleed wetende dat ze alleen opstaat om naar toilet te gaan en haar handen is gaan wassen.Ze was niet gewassen,noch aangekleed.Ook haar bloeddruk nemen is voor sommige een last en weigeren dit op voorschrift arts.Zelfs dreigen van brutale avonddienst geen medicatie,noch bloeddruk afname te geven.
Dus 89jaar en geen familie ehalve ik enige over gebleven zoon maak zich zorgen.Zelf ben ik invalide en is mijn huis via VAPH aangepast .Mijn echtgenote heeft ook ernstige gezondheidsproblemen door ziekte Stienert en longembolie met nefaste gevolgen.Zelf woon mijn 25 j. zoon in bij ons .Hij is voor zijn leve invalide bestempeld door ASS. , gedrachtproblemen en ziekte van Stienert.Wij wonen in een klein aangepast rijhuis met 2 slaapkamers en hebbenhierdoor niet de middelen haar permanent op te vangen.
Zo en nu uitkijken naar dinsdag 12 december 2023 voor de confrontatie en het aanvechten van serviceflat.Permenent opname wordt geweigerd door hen door de A score.
Twee poorten is ook geen optie door onhygiënische toestanden van slechte geuren tapijten en allergieen hiervan.
Nu is ze 150 meter verder dan mijn woning maar als ze buiten Tieen gestationeerd wordt is dit onoverkomelijk doordat wij zelf steeds op vervoer (Taxi) moeten rekenen en bezoekjes zeer moeilik worden.Wijzelf hebben geen andere familie leden meer.Passionisten was de oplossing,maar staat op de helling.Waarom? Politieke kwestie? Of geen rotary lid?
Haar domicilie staat in de Passionisten omdat ze nergens anders terecht kan.
Als u hierbij iets kan betekenen,Graag!
Vriendelijke groeten,
Vanhamel Michel
Diestsesteenweg 67
3300 Tienen
Zoon van Gilberte Verdingh 25.08.1934
Tel.016812526
Gsm 0496780087
1959mvh@gmail

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.