voor de klas
07/09/2023
Personeel en Organisatie Communicatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Zorg-ondernemers voor de klas: leg als gastspreker mee de brug naar het onderwijs

Word gastspreker voor één dag

Als Ondernemer voor de Klas geef je een gastles in een Vlaamse school en krijg je de kans om jongeren te inspireren met jouw uniek loopbaanverhaal. Als rolmodel motiveer jij de jongeren om een dergelijk carrière pad te overwegen en er meer over te weten te komen. Ga vandaag al in dialoog met de jongeren die misschien morgen jouw pad kruisen. Geef hen een realistisch beeld van het werkveld en help hen ondernemende vaardigheden ontwikkelen die noodzakelijk zijn wanneer ze doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Wie kan jongeren beter warm maken voor een loopbaan in de zorg dan zij die er beroepsmatig elke dag gepassioneerd mee bezig zijn?

Vlajo stimuleert iedereen die actief is op de arbeidsmarkt om hun verhaal te delen met de jongeren. Ondernemers, werknemers, vakmannen- en vrouwen uit alle sectoren … iedereen is welkom.

Schrijf je in als spreker

Ondernemers voor de Klas brengt mensen uit het bedrijfsleven in dialoog met jongeren uit secundair en hoger onderwijs

Gastsprekers delen hun verhaal en spreken over de competenties van de toekomst zoals creativiteit, samenwerken en veerkracht, die noodzakelijk zijn wanneer je toetreedt tot de arbeidsmarkt.

Zowel rasechte ondernemers, technici, laboranten, zorgmedewerkers, financiële bollebozen, marketeers als andere bedrijfsmedewerkers geven tijdens een twee uur durende gastles het allerbeste van zichzelf om jongeren te inspireren en hen een unieke blik in het werkveld te geven.

Ondernemers voor de Klas is al verscheidene jaren een vaste waarde in het Vlaamse onderwijslandschap. Vlajo wil met dit project de brug bouwen tussen onderwijs en bedrijfsleven. De gastlessen vergroten het wederzijds begrip en creëren een positieve beeldvorming over het bedrijfsleven bij jongeren uit secundair en hoger onderwijs. Uit de jaarlijkse kwaliteitsanalyse die Vlajo uitvoert blijkt dat zowel leerkrachten, leerlingen als de sprekers deze gastlessen ervaren als een verrijking van hun dagdagelijkse bezigheden.

Meer info