spreekerover
15/05/2024
Kwaliteit Ethiek en zingeving Communicatie Zorgbeleid Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Spreek Erover: laat een slecht gevoel zich niet nestelen

Op 13 mei lanceerde het RIZIV de tweede golf van de campagne “Spreek Erover: laat een slecht gevoel zich niet nestelen”.

Als negatieve gevoelens of klachten zoals stress, angst, of eenzaamheid zich nestelen, kunnen ze ernstigere psychische problemen veroorzaken. Het is belangrijk om er met vrienden en familie over te praten en, indien nodig, of met een geconventioneerde klinische psycholoog of orthopedagoog.

De campagne linkt daarvoor naar een website, spreekerover.be, om op tijd ondersteuning te vinden. Met een zoekmodule kan iemand een netwerk voor geestelijke gezondheid in de buurt vinden. Binnen een netwerk kan een patiënt een geconventioneerde klinisch psycholoog of orthopedagoog zoeken.

De campagne wordt verspreid in de vorm van gedrukte en digitale posters, informatieve flyers, radiospots, posts op sociale media en een Video op Youtube. Nu we de examenperiode naderen, is de campagne ook zichtbaar op Snapchat om jongeren te bereiken.

Deel zeker mee!

spreekerover.be

Lees meer over de campagne