Evikey
12/12/2022
Kwaliteit Zorgbeleid Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Evidence-based practice netwerk wordt Evikey

Evidence-Based Practice (EBP) Network, het netwerk dat expertisecentra en Belgische gezondheidsactoren samenbrengt, waaronder het KCE, wordt Evikey. 

De naam en huisstijl wijzigen, de doelstelling van het netwerk blijft evenwel dezelfde, met name de kwaliteit van de zorg verbeteren door middel van Evidence-Based Practice (EBP), zoals aangegeven in de baseline Building Foundations for Healthcare

Nieuwe naam, nieuwe website

Naast de nieuwe naam is er ook een nieuwe website: www.evikey.be. U komt er meer te weten over de structuur van het netwerk, zijn partners en hun respectievelijke rollen, over Evidence-Based Practice zelf en over projecten waarin EBP-producten worden ontwikkeld of ingebed in de praktijk van zorgverleners.

Het Evikey-netwerk werd opgericht op initiatief van het federale EBP-plan en organiseert sinds 2019 de samenwerking tussen gespecialiseerde EBP-expertisecentra. Het KCE speelt hierin een belangrijke rol als Core partner in prioritisatiecel.

Dankzij de Core Partners (KCE, ebpracticenet, Cebam, CDLH, Minerva, Worel) en de steun van de federale stuurgroep, worden zorgverleners getraind in EBP, wordt informatie ontwikkeld, worden langetermijneffecten geëvalueerd en strategieën ontwikkeld om de toepassing van wetenschappelijke en medische kennis te vergemakkelijken. Vertegenwoordigers van zorgverleners, patiënten, ziekenfondsen en belanghebbenden bij EBP hebben een adviserende en controlerende rol in de activiteiten van het netwerk.