Career
26/01/2023
Personeel en Organisatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg

Careēr wil de weg naar een job in zorg en welzijn korter maken dan ooit tevoren

Met het nieuwe merk #Careēr wil de Vlaamse zorg- en welzijnssector de weg naar een job in zorg en welzijn korter maken dan ooit tevoren. Bedoeling is alle vacatures in alle geledingen van de zorg- en welzijnssector samen te brengen in één project. Daardoor vinden potentiële kandidaten sneller hun weg naar de vacatures en zien ze misschien andere jobs die ook op hun profiel en bij hun interesses aansluiten.

Zorg en welzijn hebben een zacht imago maar Careēr toont dat beroepen in deze sector net hyper-ambitieus zijn! Waardevolle carrières voor mensen die zich professioneel willen ontplooien en op zoek zijn naar dat tikkeltje meer in hun job. Met het nieuwe merk willen we de hele sector positief onder de aandacht brengen. Zo wordt er ingezet op het motiveren van meer mensen om de stap te zetten naar een beroep in zorg en welzijn.

Careēr straalt trots en ambitie uit. Een job in zorg en welzijn kan enorm uitdagend zijn en je kan er zoveel in bereiken. Een carrière om fier op te zijn dus – met een vleugje care erbij. De campagne wordt gedragen door alle werkgevers en vakbonden, en is daardoor uniek.

In een eerste fase die loopt tot 2024 wordt ingezet op de knelpuntberoepen: verpleegkundige, zorgkundige, verzorgende, logistiek assistent, persoonsbegeleider en kinderbegeleider. De campagne richt zich specifiek tot drie groepen mensen: jongeren die aan de start van hun carrière staan, mensen die een carrièreswitch willen maken en mensen die niet of zelfs nooit actief waren, maar nu wel in de arbeidsmarkt willen stappen. In een tweede fase komen ook minder voor de hand liggende functies in beeld.

We hebben jouw hulp nodig!

De campagnebeelden kunnen vrij gebruikt worden om te delen op sociale media of om digitale campagnes mee te voeden. Je kan ze ook ophangen als posters in jullie gebouwen. Deel één van de beelden (hier te downloaden) op jullie social-mediakanalen. Je kunt ook je eigen vacatures opladen op de website of templates op jouw maat ontwikkelen.

Neem een kijkje op de gloednieuwe website: care-er.be