Vormingen

Bijvoorbeeld: 19/07/2018

Bijvoorbeeld: 19/07/2018

De ouderenzorgvoorzieningen staan voor belangrijke veranderingen en uitdagingen, zoals de vermaatschappelijking van de zorg, het bieden van kwaliteitsvolle zorg op maat, de persoonsvolgende financiering, intersectoraal werken,… Dit alles tegen de achtergrond van samenwerken in netwerken en de stijgende vraag naar efficiëntie en transparantie.

Tegelijkertijd blijven het bewaken van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg cruciale opdrachten. Om onze leden hierbij te ondersteunen organiseerde Zorgnet-Icuro de laatste maanden meerdere masterclasses voor...

Wanneer? 01/06/2018, 30/11/2018
Waar? Vrijdag 1 en zaterdag 2 juni in het NH Hotel Belfort te Gent. Meer informatie over het hotel: www.nh-hotels.nl/hotel/nh-gent-belfort Vrijdag 30 november en zaterdag 1 december in De Heerlijckyt van Elsmeren te Geetbets. Meer informatie over het eventcentrum: www.heerlijckyt.org

Op vrijdag 7 september nodigen we u uit voor een vorming rond de publieke financiering van de woonzorgcentra. We focussen op de overdracht van de klassieke RIZIV-financiering naar de Vlaamse Sociale Bescherming. Naast de berekening van het instellingsforfait 2019 komen een aantal nieuwe topics aan bod:

  • Wat mag u verwachten van de hervorming van het derde luik?
  • Sociaal akkoord VIA 5: wat betekent dat voor de woonzorgcentra? En hoe kan u zich best voorbereiden op de IFIC-implementatie?
  • Erkenningskalender en omzettingskalender voor de...
Wanneer? 07/09/2018
Waar? Passage 44 – Auditorium Belfius – Brussel

Op 11 en 13 september 2018 organiseert Zorgnet-Icuro vormingsavonden voor bestuurders.

De vormingsavond focust op twee thema’s:

  • Sociaal akkoord VIA 5: wat betekent dit voor de woonzorgcentra? En hoe kan u zich best voorbereiden op de IFIC-implementatie?
  • Erkennings- en omzettingskalender voor de periode 2020-2025: welke mogelijkheden worden er gecreëerd voor de woonzorgcentra? En wat wordt er verwacht rond samenwerking met de andere zorgaanbieders in de regio?

We zullen u helder adviseren over deze belangrijke topics...

Wanneer? 11/09/2018, 13/09/2018
Waar? 11 september 2018 in WZC De Wingerd, Wingerdstraat 14, 3000 Leuven. 13 september 2018 in WZC Leiehome, Kloosterstraat 9, 9031 Drongen.

Ben je vertrouwd met het gedachtegoed uit het boek van Fred Lee getiteld ‘Als Disney de baas was in uw ziekenhuis’? Op 18 oktober 2018 bouwen we daarop voort. We focussen ons echter niet op Disney, maar op inspirerende organisaties uit onze eigen contreien. De aftrap wordt gegeven door koning ‘Samson’, maar onder andere ook Wouter Torfs neemt ons mee in de geheimen van het Torfs-concept. Uiteraard laten we ons ook inspireren door verhalen uit de eigen sector waarbij we onze blik niet exclusief richten op de ziekenhuizen, maar ook een boeiend verhaal willen brengen voor...

Wanneer? 18/10/2018
Waar? Plopsaland De Panne, De Pannelaan 68 te 8660 De Panne. BEREIKBAARHEID Het Plopsalandpark ligt op 5 minuten wandelafstand van het NMBS-station De Panne (via een speciaal wandelpad). Kom je met de wagen, dan kun je gratis parkeren op de bezoekersparking.

SAVE THE DATE - MEER INFO VOLGT

Het beroepsgeheim is in volle evolutie. Goede informatie en communicatie in de zorg en haar belendende sectoren zijn cruciaal voor de zorgrelatie. Zoals zo vaak in de zorg zit ook daarin een paradox of een creatieve spanning: vertrouwelijkheid (traditioneel) en transparantie en overleg (actueel). Binnen die evoluties moet gewaarborgd blijven dat ‘vertrouwelijkheid’ naast ‘veiligheid’ een pijler is van de gezondheidszorg. De juridisch/ethische regeling van het beroepsgeheim beschermt immers traditioneel zowel de belangen van de...

Wanneer? 19/10/2018
Waar? PXL Hasselt

Dit najaar biedt Zorgnet-Icuro in samenwerking met Antwerp Management School een meerdaagse opleiding, specifiek gericht op leidinggevenden in de geestelijke gezondheidszorg. Directies of coördinatoren uit de sector kunnen zich hiervoor tot 30 juni kandidaat stellen.

Meer dan ooit heeft onze sector nood aan leidinggevenden met visie, met oog voor normen en waarden, met durf om te veranderen, die zowel visionair als praktisch kunnen denken, die zelfkritisch kunnen zijn, praktisch én strategisch denken…. Een niet limitatieve lijst die meteen ook bewijst dat...

Wanneer? 19/10/2018, 15/11/2018, 11/12/2018, 05/02/2019
Waar? De masterclass gaat telkens door op een andere locatie in Vlaanderen (de exacte locaties worden later meegedeeld).