Heerlijk Duidelijk
21/03/2024
Communicatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Taalunie Zorgtaalprijs: nomineer een organisatie

De Taalunie reikt dit jaar de Zorgtaalprijs uit aan een Nederlandse en een Vlaamse organisatie in de zorgsector die zich inzetten voor begrijpelijke taal in de zorg. Tot en met 22 april 2024 kun je een organisatie voor de prijs nomineren.

De Zorgtaalprijs is de opvolger van de ZorgVoorZorgPrijs, die de Taalunie in 2021 in het leven riep en uitreikte. Bij de ZorgVoorZorgPrijs lag de focus op materialen. Met de nieuwe Zorgtaalprijs steunen ze goede initiatieven in brede zin.

Nomineer een organisatie 

Welke initiatieven komen in aanmerking?

De Taalunie steunt en beloont met de Zorgtaalprijs initiatieven van zorgorganisaties die de begrijpelijkheid, vindbaarheid en toepasbaarheid van medische informatie vergroten en daarmee de zorg voor iedereen meer toegankelijk maken. Denk aan het ontwikkelen of verbeteren van concrete producten of teksten (webteksten, folder, flyer, app, video), het opzetten van een project om de communicatie organisatiebreed begrijpelijk en toegankelijk te maken, het verzorgen van opleidingen voor collega’s of studenten om begrijpelijk en patiëntgericht te communiceren, een effectieve voorlichtingscampagne, gebruikersonderzoek, etc. 

In aanmerking komen initiatieven die sinds 2022 ontwikkeld zijn.

Een deskundige jury zal de aangemelde initiatieven beoordelen. Aan de prijs is een geldsom verbonden van €2500 om het initiatief verder te ontwikkelen. 
Komt het initiatief van jouw organisatie, of een andere organisatie, in aanmerking voor de prijs? Nomineer je organisatie uiterlijk 22 april 2024 via het aanmeldformulier

De prijzen worden uitgereikt tijdens de Heerlijk Duidelijkdag, op 21 mei in Den Bosch.