werkplekleren
20/10/2023
Personeel en Organisatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Nieuwe sectorconvenant 2023-2025

Midden juli heeft de Vlaamse regering samen met de sectorale sociale partners de negende generatie sectorconvenants afgesloten. Daarin engageren 38 sectoren en 147 sectorconsulenten zich om via concrete acties en projecten het Vlaamse werkgelegenheidsbeleid mee uit te voeren.

Ook de sociale partners van de social profitsectoren tekenden via VIVO opnieuw hierop in. Ze ontvangt daarvoor subsidies om 7 sectorconsulenten gedeeltelijk te financieren.

Op vrijdag 30 juni 2023 werd niet alleen de 9de generatie sectorconvenants goedgekeurd, maar ook addenda over diversiteit en inclusie, duaal leren, investeren in talent en sectorgerichte aanpak van de Oekraïne crisis. Dit alles samen goed voor een bedrag van 23 miljoen euro. Vanuit de sociale partners van VIVO werd akkoord gegeven om op alle addenda in te tekenen omdat de actieradius van VIVO en zijn stakeholders ook actief is op al deze domeinen.

De convenant en de addenda omvatten een hele waaier aan specifieke acties. Neem een kijkje op de website van VIVO, op /www.vivosocialprofit.org/vivo-partner-voor-de-vlaamse-overheid.