What Matters to You 2019

Op 6 juni 2019 namen verspreid over heel Vlaanderen weer heel wat zorgvoorzieningen deel  aan de internationale ‘What matters to You’-dag. Het is al de derde keer dat Vlaanderen deze dag mee kleur geeft. Steeds opnieuw blijkt ‘What Matters to You’ een unieke gelegenheid om zorgvragers te verwennen door die dag nog meer dan anders aandacht te hebben voor de kleine dingen die cachet geven aan de goede zorg van iedere dag.

Zo sluit What Matters to You naadloos aan bij de Mangomenten. Je herinnert je vast nog de beklijvende scène waarbij Annemie Struyf een mango gaf aan Viviane, een ernstig zieke dame. Meteen de aanleiding voor LIGB KU Leuven om, onder leiding van Prof. dr. Kris Vanhaecht, op zoek te gaan naar de wetenschappelijke meerwaarde van mangomomenten. Op 5 juni werd het boek ‘Mangomoment. Met een klein gebaar naar warmere zorg’ voorgesteld aan het publiek.

Ook dit jaar hebben talloze voorzieningen een initiatief ondernomen op What Matters to You-dag. Op sociale media circuleerden geweldige initiatieven. Een greep uit de ons toegestuurde berichten:  

De foto’s die gedeeld werden, spreken voor zich op. De WMTY-beweging is hartverwarmend en bezorgt iedereen een glimlach op het gelaat. En niet tegenstaande elke dag een WMTY-dag zou moeten zijn, reserveren we alvast 6 juni 2020 voor een volgende editie.