Werelddag Geestelijke Gezondheid 2018: ga je mee op veertocht?

Al voor de vierde keer op rij organiseert de Vlaamse Verenging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG) de Vlaamse versie van de World Mental Health Day. En dat is hier een heuse tiendaagse van de geestelijke gezondheid. Met ruim 300 evenementen was 2017 een bijzonder goede editie. Lezingen, workshops en cursussen over stresshantering, mindfulness en positief denken hebben Vlaanderen veerkrachtiger gemaakt.

Ook dit jaar wil de VVGG werk maken van veerkracht. Daarom vragen ze om opnieuw een leuke activiteit te verzinnen rond het thema Samen Veerkrachtig. Nood aan frisse ideeën? Check de kakelverse website voor inspiratie.

Nieuw is dat de VVGG dit jaar met veertochten uitpakt. Zeg maar een fikse wandeling die je veerkracht opkrikt. Voor alle duidelijkheid: fietsen, steppen, kanovaren of steltlopen mag ook. Zolang je maar samen beweegt, want dat is goed voor je geestelijke gezondheid en die van de ander. De VVGG is nog op zoek naar partners die wandel- of fietstochten willen organiseren tussen 1 en 10 oktober.  En neen, je staat er niet alleen voor. De VVGG voorziet een inspiratiegids die je op weg zet.

Meer info: www.samenveerkrachtig.be en werelddag@vvgg.be 

Partners: De Werelddag Geestelijke Gezondheid is een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG), Te Gek!?, OPGanG, het Familieplatform geestelijke gezondheid, Zorgnet - Icuro, de Federatie van Diensten voor Geestelijke Gezondheidszorg (FDGG), het Vlaams instituut voor gezondheidspromotie en ziektepreventie VIGEZ, de Vlaamse LOGO's (Lokaal Gezondheidsoverleg), de overlegplatforms geestelijke gezondheidszorg, de netwerken geestelijke gezondheidszorg art.107, de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie (VVP), de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) en Parantee- Psylos, sportfederatie voor mensen met een handicap.

Extra: op 18 en 19 september kan je naar Allemaal Anders, het negende Vlaams Geestelijke Gezondheidscongres.