Beroerte FAST
28/06/2022
Zorgbeleid Algemene Ziekenhuizen

Wereldberoertedag 2022: doet jouw ziekenhuis mee met de interactieve wandeling?

In aanloop naar Wereldberoertedag (29 oktober 2022) wordt vanuit verschillende ziekenhuizen een gratis interactieve zoekwandeling, de FAST 4-ward, georganiseerd. Er zal gebruik gemaakt worden van een app waarbij de deelnemers zelf een moment kunnen kiezen waarop ze de wandeling willen maken. De actie loopt in september en oktober. Er is ook een leuke wedstrijd aan verbonden.  

Per ziekenhuis of ziekenhuisnetwerk worden één of meerdere wandelzoektochten opgemaakt en dit aan de hand van de (gratis) izi.TRAVEL-app. In deze izi.TRAVEL-app wordt de wandelroute aangeduid en worden ook de vragen geplaatst die tijdens de wandelroute opgelost moeten worden. Zo is “fysieke” bewegwijzering met bordjes niet nodig.  

Het is de bedoeling dat de wandelroute uitgestippeld en in de app geplaatst wordt door het deelnemende ziekenhuis(netwerk). 15 algemene vragen zijn reeds opgesteld en zullen kunnen gebruikt worden. Deze handelen over beroerte en sensibilisering van de FAST (Face, Arm, Speech, Time). Het is een mix van open vragen, meerkeuzevragen, fotovragen, een videovraag… Er is ook een prijsvraag met prijsuitreiking op Wereldberoertedag: 29 oktober 2022.  De algemene vragen kunnen, zo gewenst, aangevuld worden met een vijftal regionale vragen die dan door het deelnemende ziekenhuis zelf worden samengesteld. 

Daarnaast wordt er momenteel een algemene folder opgemaakt die de wandelaars kort uitleggen hoe de app werkt en waarin ook de vragenlijst en de regionale wandelroute staan voor patiënten die de app niet kunnen of willen installeren. 

Voor meer informatie en interesse tot (gratis) deelname van uw ziekenhuis aan dit project:

  • anja.lorrez@azgroeninge.be
  • julie.derous@azsintjan.be