Webinar psychosociale zorg voor personeel van zorginstellingen

Het Centrum voor crisispsychologie van Defensie heeft in samenwerking met FOD Volksgezondheid enkele webinars ontwikkeld. Ze kunnen ondersteuning bieden bij de organisatie van psychosociale zorg voor het personeel van zorginstellingen (medewerkers, HR, diensthoofden, management, psychosociale hulpverleners ...). 

Defensie ontwikkelde voor het federale crisiscentrum en het psychosociaal coördinatiecentrum een aantal modulaire webinars. Ze zijn bedoeld voor zorgpersoneel, maar er zijn ook een aantal specifieke modules voor leidinggevenden in zorgcentra. Zij hebben een enorme inspanning geleverd in een zeer moeilijke context, waardoor we op dit moment heel veel aandacht moeten hebben voor de psychosociale impact daarvan.

De webinars zijn ontworpen door het Centrum voor crisispsychologie van Defensie (CCP) op basis van hun ervaringen en werkwijzen, onder andere voor militairen die terugkeren uit onveilig gebied. De webinars bestaan uit verschillende modules. Je kan er die informatie en strategieën uithalen die voor jouw specifieke context interessant en relevant zijn. Bovendien maken de webinars deel uit van een toolbox met andere interessante links. Ze bevatten ook info die voorzieningen kunnen helpen om zich voor te bereiden op een tweede golf.

Dit zijn de twee webinars: 

Ervaringen en feedback over de concrete bruikbaarheid van dit materiaal zijn zeker welkom bij Ann Moens, stafmedewerker Zorgnet-Icuro, die ze gebundeld zal overmaken aan de contactpersoon voor Defensie.