Verpleegkundigen
23/12/2022
Personeel en Organisatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg

Waarom kies jij voluit voor verpleegkunde? Deel je verhaal!

2023 moet het jaar worden waarin verpleegkunde opnieuw op de kaart staat. De Zorgambassadeur werkt daarom samen met uitgeverij LannooCampus aan het boek '100 redenen om verpleegkundige te worden'De zorgambassadeur lanceert een oproep om jouw verhaal als verpleegkundige te delen.

Het doel van het boek is duidelijk: duidelijk maken waarom een keuze om verpleegkundige te worden, de best mogelijke keuze is. En waarom het simpelweg het mooiste beroep ter wereld is. Om die boodschap uit te dragen, ben jij nodig.

Zorgambassadeur Candice De Windt: "Jij weet hoe het is om verpleegkundige te zijn, om docent verpleegkunde te zijn, om student verpleegkunde te zijn. Jij weet waarmee jonge én ervaren verpleegkundigen worstelen, welke vragen je je stelt als je na je opleiding aan de slag gaat en wat het kan betekenen om een goede verpleegkundige te zijn. Zonder jou kunnen we onze ambitie niet verwezenlijken. Om in de verf te zetten hoe mooi het kan zijn om verpleegkundige te zijn, verzamelen we graag zo veel mogelijk korte verhalen en getuigenissen van verpleegkundigen zelf. Daarvoor hebben we een kort invulformulier opgesteld. Hierbij een warme oproep om de vragenlijst in te vullen."

Naast het vragenformulier wil de auteur ook in gesprek gaan met de juiste experten over inhoud en verspreiding van het boek. 

De link naar de vragenlijst kan je hier vinden