Volg de bezoekregels in het woonzorgcentrum ook tijdens de feestdagen

Het is heel belangrijk om de coronamaatregelen in de woonzorgcentra strikt te blijven volgen. Margot Cloet: "De situatie in de woonzorgcentra is nog zorgwekkend en om de vaccinatiecampagnes in alle woonzorgcentra uit te rollen, moet het aantal uitbraken naar omlaag."

De regels in de woonzorgcentra die al enkele weken gelden, blijven ook tijdens de feestdagen van kracht. Zorgnet-Icuro roept op om uiterst voorzichtig te blijven. Er zijn namelijk nog heel wat uitbraken in de woonzorgcentra, en als er uitbraken zijn dan zijn die meteen ook groot. "De situatie is niet geruststellend. Hoewel het aantal besmettingen iets betert, is de situatie in de woonzorgcentra nog steeds moeilijk," aldus Margot Cloet.

Zorgnet-Icuro vraagt dan ook aan de bevolking om in het belang van de bewoners en van het personeel ook met feestdagen erg voorzichtig te zijn en niet in discussie te gaan over de regels. Extra voorzichtigheid is ook cruciaal met het oog op het begin van de vaccinatiecampagne. "Het is belangrijk om de uitbraken onder controle te krijgen, want zieke mensen kan men niet vaccineren."