Volg de 3de JCI Trefdag vanop afstand!

Op vrijdag 23 februari 2018 organiseert Zorgnet-Icuro een derde JCI Trefdag. Deze keer vanuit az groeninge in Kortrijk. Geïnspireerd en voortbouwend op de twee vorige edities in Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper en UZ Leuven, slaagden we erin om wederom een boeiend en gevarieerd programma samen te stellen.

Voor het voormiddagprogramma hebben we prof. dr. Peter Van Bogaert (UZA) en dhr. Marc Verpoort (az groeninge) uitgedaagd om ons de kernprincipes ‘Magnet’-erkenning en ‘Investors in People’-label mee te geven, maar daarbij vooral in te zoomen op wat zij als meerwaarde ervaren van dit label in combinatie met een JCI-accreditatie. Wat heeft het voorbereiden en behalen van die erkenningen betekend voor de ontwikkeling van een stimulerende veiligheidscultuur in hun organisatie? Aansluitend is er een debat onder leiding van dhr. Koen Balcaen (verpleegkundig directeur van UZ Leuven). Verder zullen dhr. Paul Van Aken (verpleegkundig directeur UZA), mevr. Petra Archie (directeur patiëntenzorg az groeninge), dr. Eric Wyffels (hoofdarts OLV Ziekenhuis Aalst), prof. dr. Walter Sermeus (KULeuven en Europees coördinator RN4CAST) en dr. Marc Geboers (sectordirecteur algemene ziekenhuizen Zorgnet-Icuro) zetelen in het panel. Daarbij zullen ze aan de hand van een aantal stellingen ingaan op de potentiële impact van bestaffingsratio’s op kwaliteitsvolle zorg. In het namiddagprogramma worden een aantal rondetafelgesprekken en/of walk-arounds georganiseerd.

Omwille van organisatorische redenen staat deze trefdag enkel open voor de ziekenhuizen in een JCI-traject. Toch bieden wij in samenwerking met az groeninge ook alle andere ziekenhuizen de kans om het voormiddagprogramma rechtstreeks te volgen via het YouTube kanaal van het ziekenhuis. Indien je het debat live volgt, kan je ook mee stemmen. Download alvast de toepassing Kahoot, een app die te downloaden is in de Google Play store of in de app store van Apple. De code die je gevraagd wordt na de installatie, zal meegedeeld worden bij het begin van de sessie.

Voor meer informatie of het doorsturen van specifieke vragen, kan je steeds contact opnemen met Vera De Troyer via vera.detroyer@zorgneticuro.be of 0474 89 22 27.