Vlaamse kwaliteitsvoorbeelden op International Forum Q&S

Het International Forum on Quality and Safety in Healthcare is wereldwijd het belangrijkste forum met betrekking tot kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid. Dit jaar komen meer dan 2900 deelnemers uit meer dan 70 verschillende landen samen om internationale praktijken, best practices, innovaties en ideëen met elkaar te delen. Net zoals andere jaren is er ook dit jaar een Vlaamse delegatie aanwezig om zich in een internationaal gezelschap drie dagen lang te laten inspireren.

Dit jaar is het centrale thema “Igniting collective Excellence”. Het programma is opgebouwd rond verschillende inhoudelijke thema’s zoals samenwerking, preventie van burnout, innovatie en verbetering van geestelijke gezondheidszorg.

Naast nieuwe inzichten en internationale praktijkvoorbeelden biedt het forum ook de mogelijkheid om eigen werk rond kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid aan de hand van een posterpresentatie in de internationale kijker te plaatsen. Dit jaar zijn er drie Vlaamse posters te zien. De volgende posters worden gepresenteerd en kan je hier terugvinden: