VIVO - Lerende netwerken voor leidinggevenden

Een initiatief voor leidinggevenden?

Als leidinggevende heb je heel wat verantwoordelijkheid. Je kent de organisatie van naaldje tot draadje, je stippelt veel zaken zelf uit, je helpt je medewerkers groeien en je pakt je dagelijks diverse uitdagingen aan. 

Tegelijk is het niet eenvoudig een antwoord te bieden op de vele uitdagingen en verwachtingen van medewerkers in een organisatiecontext. Een hoge werkdruk, ervaringen in een sandwichfunctie, veranderingen in de organisatie,… kunnen ervoor zorgen dat het erg moeilijk is in te zetten op de werkbaarheid van het werk van medewerkers. 

Om leidinggevenden hierin te ondersteunen, organiseert VIVO gratis lerende en ondersteunende netwerken voor leidinggevenden uit de sector. 

Hoe werkt het?

  • We komen 6 keer samen met eenzelfde groep van leidinggevenden.  
  • Op de eerste dag kiezen de deelnemers samen de thema's waarrond we werken.
  • Thema's die in vorige netwerken aan bod kwamen: omgaan met verandering en weerstand, feedback geven,  gesprekken met medewerkers, zelfzorg, ...  Dit zijn dus mogelijke thema's. 
  • De sessies bestaan uit een mix van cases, oefeningen en introductie van bruikbare kaders.

Voor wie?

  • Voor leidinggevenden uit alle deelsectoren uit de social profit met minstens tien medewerkers onder zich. 
  • Maximum 1 leidinggevende per organisatie.
  • We streven naar divers samengestelde groepen met een mix van beginnende en ervaren leidinggevenden, jongeren en ouderen, grote en kleine organisaties en sectoren.  
  • We organiseren de netwerken deze keer voor de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.
    Leidinggevenden die in een andere provincie werken krijgen volgend jaar opnieuw de kans.

 “In het begin dacht ik “ik ga het hier niet vinden” omdat ik hoopte op gelijke zielen van achtergrond. Maar achteraf  was dat net verrijkend. En sommige mensen hadden ook een hele rugzak van ervaring. Ik ben al wel 5 jaar coördinator,  maar dat is toch nog… Ik had het gevoel dat ik echt wel nog een beginner was bij momenten.” 

Data en locaties?

De locatie van de eerste sessie ligt vast. 
Voor de volgende sessies bekijken we of deze bij een organisatie van één van de deelnemers kan doorgaan. Zo leer je de andere organisaties beter kennen. Weet je nu al dat dit niet kan, of is je organisatie moeilijk bereikbaar? Dat is helemaal niet erg, schrijf gewoon in en we vinden wel een oplossing.

Ik neem het rustiger aan als ik voor een probleem sta. Vroeger nam ik het ook persoonlijk. Doordat er veel anciens zaten, leerde ik van niet alles direct op mij te nemen. Daardoor ben ik rustiger als ik voor iets sta. Het heeft een positieve invloed op nachtrust en scheiding werk privé. Iedereen sukkelt ermee, dat is leiding geven. Vroeger lag ik te herkauwen in mijn bed, maar dit creëert rust.”

Prijs

Deelnemen aan het lerend netwerk is gratis. We verwachten wel dat je elke sessie aanwezig bent.

Inschrijven vóór 8/07/2019