Vernieuwde handhygiënecampagne tegen zorginfecties in woonzorgcentra

Onder het motto ‘Hier dragen we goede hygiëne op handen’ lanceerde het Agentschap Zorg en Gezondheid op 8 november de vernieuwde handhygiënecampagne ter bestrijding van zorginfecties in de Vlaamse woonzorgcentra. Zorginstellingen worden meer en meer geconfronteerd met multidrugresistente organismen, zodat een blijvende aandacht voor preventieve maatregelen essentieel is. De campagne pikt in op de voorgaande edities met als doel woonzorgcentra te motiveren een correcte handhygiëne na te streven in de strijd tegen zorginfecties.

De vernieuwde handhygiënecampagne voor woonzorgcentra gaat van start op 8 november. Het bestaande campagnemateriaal (affiches en folder) kreeg een volledige restyling en werd uitgebreid met nieuwe materialen zoals een tafelstaander, stickers en instructiefilmpjes over de correcte toepassing van handhygiëne. Woonzorgcentra kunnen de materialen gratis bestellen. De website www.zorginfecties.be biedt bovendien een gratis tool voor e-learning aan waarmee zorgverstrekkers in woonzorgcentra hun handhygiënekennis kunnen testen en bijschaven.

Om de campagne te promoten organiseert Zorg en Gezondheid in de loop van november 5 infosessies in verschillende provincies.