Vernieuwde brochure 'Dementie, hoe ermee omgaan?'

Dementie stelt niet alleen de maatschappij voor uitdagingen qua zorg en bijstand, ze zijn dagelijkse kost voor wie zelf of met een van zijn naasten moet leren leven met deze ziekte. Na de diagnose komen gaandeweg de vragen, en moeten keuzes worden gemaakt. Over begeleiding en mogelijke professionele zorg, over verlies van autonomie, over kosten, over juridisch sluitende oplossingen. Mits in een vroeg stadium al wordt nagedacht, kan de persoon met dementie samen met zijn of haar omgeving in ruime mate (mee) beslissen.

De vernieuwde brochure ‘Dementie, hoe ermee omgaan?’ van de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Belgisch Notariaat, is een praktische wegwijzer langs zulke vragen. Vermeldenswaard is met name het nieuwe statuut voor beschermde personen, om kwetsbare mensen een zo groot mogelijke autonomie te laten bewaren, met de mogelijkheid van een lastgeving.

De gratis brochure is online beschikbaar via www.kbs-frb.be. U kan ze bestellen per mail op publi@kbs-frb.be of telefonisch op 02 500 4 555.
U vindt de gids tevens op de website van de Federatie van het Belgisch Notariaat www.notaris.be/brochures.