Veiling "Ik trap gewoon door" voor nieuwe GGZ-projecten

In het kader van de jaarcampagne "Psychose Ontwikkeld" van het project Te Gek!?, vindt een tweede editie plaats van "Ik Trap Gewoon Door”. Daarmee engageren bekende kunstenaars zich om in dialoog te gaan met mensen met psychosegevoeligheid. Op 18 mei worden de werken geveild, de opbrengst ervan zal Te Gek!? besteden aan projecten die psychische problemen bespreekbaar maken.

Uit deze ontmoetingen ontstaat er telkens een kunstwerk, een beeld dat het verhaal van de persoon met psychosegevoeligheid vertelt en dat er tegelijk voor zorgt dat de samenleving een beeld van psychose kan krijgen. In "Ik trap gewoon door" wordt de grens opgezocht tussen creativiteit, psychische kwetsbaarheid en kunst.

Het project gaat door onder de vleugels van Panamarenko en verschillende deelnemende kunstenaars. Het resultaat van het artistieke proces is tot 16 mei te zien in zowel de Universiteitsbibliotheek Leuven (M – Museum Leuven), het Museum Dr. Guislain te Gent en het ModeMuseum Provincie Antwerpen. Op 18 mei 2017 om 19.30u worden de werken geveild in het Museum Dr. Guislain te Gent door het Internationale veilinghuis Christie's. De opbrengst van de veiling zal door Te Gek!? besteed worden aan nieuwe projecten die psychische problemen bespreekbaar maken.  

Plaats een reactie

Login of registreer om te kunnen reageren