Vaccinatie: enkele impressies vanuit het werkveld

De vaccinatiecampagne in de woonzorgcentra draait op volle toeren. In de week van 11 januari week werden ruim 55.000 bewoners en personeelsleden gevaccineerd. In de week van 18 januari komen daar nog eens 60.000 tot 65.000 mensen bij die hun eerste prik krijgen. In de Vlaamse ziekenhuizen verloopt het vaccinatieproces nog niet gestroomlijnd, maar ook daar kregen al enkelen een eerste vaccin. Hoe verloopt de vaccinatie? Welke emoties gaan ermee gepaard? Hoe overtuigen de zorgvoorzieningen hun bewoners en personeel om zich te laten vaccineren? Zorgwijzer sprokkelde een aantal getuigenissen. Lees ze op www.zorgwijzermagazine.be

Een enthousiaste Patrick Claes, algemeen directeur in Huize Sint-Anna, vertelt over hoe ze in het woonzorgcentrum de vaccinatiecampagne vorm geven: "We kijken er enorm naar uit en plannen enkele acties om een positieve animo te creëren."
Lees hier het artikel "We creëren een positieve animo"

Ziekenhuisapothekers Ann-Sofie Vanthournout en Veroniek Ryssaert van AZ Delta leggen uit hoe de vaccins hun weg vinden naar de woonzorgcentra.
Lees hier het artikel “Meehelpen om zo snel mogelijk iedereen te vaccineren”

AZ Sint-Blasius in Dendermonde zet al jaren in op een hoge vaccinatiegraad tegen de griep. Maar hoe pakken ze de coronavaccinaties aan? Communicatieverantwoordelijke Dominique Potteau vertelt het ons.
Lees hier het artikel “Zorg ervoor dat je vaccinatiecampagne is ingebed in een grotere strategie”

In wzc De Ruyschaert in Marke is de vaccinatieronde gestart. Op woensdag 13 januari werden alle bewoners en een aantal personeelsleden gevaccineerd. Hoe dat verlopen is, vertellen Stephanie Van Hauwaert, directeur bewonerszorg, en Mario Eeckhout, algemeen directeur. 
Lees hier het artikel "Al maanden doen we er alles aan om erger te voorkomen en te vermijden, nu doen we eindelijk iets dat perspectief biedt"