Vacatures voor mobiele teams als verdediging tegen Covid-19

Sinds vandaag staan op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid vacatures online voor mobiele teams van o.a. artsen en verpleegkundigen als verdediging tegen COVID-19.

Afgelopen vrijdag gaf de Vlaamse Regering groen licht om over te gaan tot de oprichting van 15 mobiele teams. Deze zullen in de eerste plaats ingezet worden om kwetsbare plekken, zoals woonzorgcentra, voor te bereiden op een eventuele nieuwe golf van Covid-19 met bijvoorbeeld opleiding. Er wordt gemikt op 15 teams met telkens een arts, verpleegkundige en gezondheidspromotor.

Deze mobiele teams zullen werken onder leiding van het bestaande team infectieziektenbestrijding van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het zijn contracten van bepaalde duur voor minstens 6 en tot 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging.

Er wordt gezocht naar 15 artsen, 15 verpleegkundigen, 15 gezondheidspromotoren en een coördinator die helpen om vooral in zorgvoorzieningen op het terrein ondersteuning te bieden. Denk bijvoorbeeld aan opleidingen geven rond het gebruik van beschermingsmaterialen en het toepassen van de juiste hygiënetechnieken en infectieziektepreventie. Ook bij een uitbraak kunnen deze teams ingezet worden om ondersteuning en advies te bieden. Het is essentieel werk om kwetsbare plaatsen te beschermen tegen een heropflakkering van het virus.

De mobiele equipes passen in de eerder voorgestelde aanpak van Vlaamse Regering om naast het contactonderzoek ook een tweedelijnsdefensie in te richten tegen Covid-19. 

De vacatures staan op de website van de Vlaamse overheid: