Uw filmpje uit de zorgvoorziening op Eclips TV

U heeft in deze tijden van corona met collega’s een leuk filmpje gemaakt vanuit het ziekenhuis of het woonzorgcentrum? Of bewoners en patiënten willen een boodschap delen met hun familie en vrienden? Eclips TV zorgt ervoor dat het tot in de Vlaamse huiskamers geraakt!

Zorgnet-Icuro heeft met Eclips TV, een televisiezender voor jong en oud met een knipoog naar de 55-plussers, een samenwerking opgezet waardoor bewoners en medewerkers in zorgvoorzieningen contact kunnen houden met het thuisfront. De filmpjes worden uitgezonden op verschillende tijdstippen doorheen de dag. Wens je geliefden een goeiemorgen (uitzending om 9u), een goeiedag (uitzending om 17u25) of een goeienacht (uitzending om 22u15). Aansluitend aan de 'goeiemorgen-filmpjes' is er een dagelijks bewegingsprogramma, specifiek voor 65-plussers.

Dagelijkse rozenkrans

In navolging van de Paasweek zal - vanaf 1 mei - dagelijks om 9 uur een rozenkrans gebeden worden vanuit Scherpenheuvel.

Applaus voor de zorgverleners

Iedere dag om 20u geeft België een applaus aan onze helden in de zorg. Ook creatieve filmpjes hierover zijn welkom. Voorwaarde is wel dat de boodschap op het filmpje zich richt tot alle zorgverleners en zich niet beperkt tot de medewerkers van één zorgvoorziening. Allemaal samen!

De rolkrant

Geen filmpje, maar wel foto? Ook goed! Op de rolkrant – van 8u tot 9u – kunnen ook berichten gepost worden met foto.

Stuur jouw filmpje of foto naar info@eclipstv.be en hou je televisie in de gaten!

  • Telenetgebruikers stemmen af op kanaal 51 
    • Opgelet! Bij broadcasting bij Telenet: kanaal 86
  • Proximusabonnees kunnen terecht op kanaal 90 (in Brussel kanaal 340)
  • Aangesloten bij Orange? Kijk dan naar kanaal 39
  • TV Vlaanderen zendt Eclips TV uit op kanaal 13