Buurtzorg
13/01/2022
Zorgbeleid Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

UCLL op zoek naar buurtgerichte teams die empowerend willen werken

Eenzaamheid, chronische ziekte en andere kwetsbaarheden werken vaak isolerend. Zorg- en welzijnsprofessionals zijn belangrijke hulpbronnen in zo’n situaties, maar vaak is er nog te weinig aandacht voor het ‘empoweren’ van de kwetsbare persoon. Zodat die de eigen krachten en talenten terug leert inzetten.

'Wat is empowerment?', 'Hoe werk ik als professional ‘empowerend?', 'Wat doe ik al, en wat kan beter?', 'Wat is de potentiële rol van de buurt hierin?' en 'Welke verbindingen kunnen we bijkomend leggen om samen empowerend te werken?' Die vragen worden beantwoord tijdens het leertraject ‘Buurtgericht empowerend werken’.

Voor wie is het?

Het aanbod is gericht op zorg- en welzijnsprofessionals die met collega’s uit de buurt samen een traject willen lopen. De bedoeling is dus om je als ‘buurt’ aan te melden voor het leertraject.

Hoe wordt dit aangepakt?

Het leertraject bestaat uit:

  • Een individuele online inspiratiemodule (studiebelasting: 1-1,5u; tijdsinvestering zelf te bepalen)
  • Twee collectieve workshops (max. 4u, in overleg te bepalen) met de actoren uit jouw buurt.

Deelname is gratis, maar het aanbod is beperkt. Wees er snel bij om je aan te melden!
Deadline: 21 januari 2022.

Waarom is dit interessant voor deze doelgroep?

Het leertraject geeft inspiratie en brengt jouw buurt in verbinding. De combinatie van buurtgericht én empowerend werken opent zo nieuwe mogelijkheden voor het beantwoorden van allerlei zorg- en ondersteuningsvragen.

Waar gaat het door?

Timing, workshopduur en locatie in onderling overleg te bepalen. Start traject in maart. Liefst in jullie buurt, maar digitaal ook mogelijk naargelang de omstandigheden.

Heb je interesse? Neem via deze weg contact op