Tien finalisten voor NIAZ Jaarprijs 2017 bekend

De tien finalisten voor de NIAZ Jaarprijs 2017 zijn bekend. AZ Sint-Lucas en Volkskliniek, AZ Sint-Maarten, Bravis, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Erasmus Medisch Centrum, Noordwest Ziekenhuisgroep, RZ Heilig Hart Tienen, Slingeland Ziekenhuis, St. Jans Gasthuis en Universitair Ziekenhuis Gent strijden op 21 november om de winst bij de verkiezing van de beste verbetering in de zorg.

Iedere zorginstelling heeft voorbeelden van verbeteringen die in de praktijk bijdragen aan een hogere kwaliteit van zorg. Door die te delen, leren zorginstellingen van elkaar. Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft aangesloten zorginstellingen gevraagd hun beste verbeteringsinitiatief in te sturen voor de NIAZ Jaarprijs 2017. 57 zorginstellingen namen de handschoen op en selecteerden hun beste voorbeeld. Dat was een breed scala, uiteenlopend van aandacht voor het belang van smaak bij herstel tot het faciliteren van oncolytica in de thuissituatie en de zorg voor prematuur geboren kinderen en hun ouders. In alle gevallen leidt het voorbeeld aantoonbaar tot een betere kwaliteit van zorg en zijn de professionals enthousiast over de resultaten.

Vervolgens was het woord aan het publiek. De hele maand september is massaal gestemd op de 57 inzendingen: er zijn meer dan 25.000 geldige stemmen uitgebracht. Tot op het laatste moment was spannend wie tot de Top 10 zou behoren. Zorginstellingen voerden campagne onder hun medewerkers, hun patiënten en in de regio. 

Op 21 november verzorgen de finalisten een presentatie voor een publiek van instellingscontactpersonen, projectleiders en vertegenwoordigers uit het veld. Een vakjury beoordeelt de inzendingen en presentaties op inhoud; het aantal behaalde stemmen telt dan niet meer mee. De winnaar ontvangt een plaquette en een cheque ter waarde van €10.000.

Een overzicht van de tien finalisten vind je hier.

Plaats een reactie

Login of registreer om te kunnen reageren