Stem voor de NIAZ Jaarprijs 2018

Op 1 september start de stemfase voor de NIAZ Jaarprijs 2018. Vanaf dan kunnen Vlamingen en Nederlanders hun stem uitbrengen op een van 45 initiatieven die de zorg daadwerkelijk beter en veiliger maken. Het gaat om verbeteringen die in de praktijk gerealiseerd zijn en waar zorgprofessionals zelf enthousiast over zijn. De NIAZ Jaarprijs is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Met de prijs bevordert het NIAZ het ‘leren van elkaar’; door goede voorbeelden te delen, tillen we samen de zorg naar een nóg hoger niveau. Dit jaar is het de tweede editie van de NIAZ Jaarprijs. In 2017 is meer dan 23.000 keer gestemd.

45 x inspiratie: zo kan het nóg beter in de zorg

Maar liefst 45 zorginstellingen laten zien hoe zij werken aan steeds betere zorg. Met in de praktijk bewezen verbeteringen dingen ze mee naar de NIAZ Jaarprijs 2018. Vanaf 1 september kan het publiek stemmen op de voorbeelden. De finale is op 13 november: welke zorginstelling heeft het beste initiatief om de zorg voor de patiënt beter te maken?

Zorg die elke dag nóg weer een beetje beter wordt: daar gaat het om! Elke zorginstelling heeft tal van voorbeelden van verbeteringen die bijdragen aan een hogere kwaliteit van zorg. Door die te delen, leren zorginstellingen van elkaar. Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg heeft aangesloten zorginstellingen in Nederland en België gevraagd hun beste verbeteringsinitiatief in te sturen voor de NIAZ Jaarprijs 2018. Het gaat om initiatieven die direct bijdragen aan betere zorg voor de patiënt. Niet minder dan 45 zorginstellingen dingen mee. De voorbeelden zijn aangedragen door zorgprofessionals. Vanaf 1 september zijn de voorbeelden te vinden op de website https://jaarprijs.niaz.nl.

“Samen worden we beter”

NIAZ-directeur Ellen Joan van Vliet: “Het NIAZ is groot voorstander van kennisuitwisseling tussen zorginstellingen. We stimuleren dat met de NIAZ Jaarprijs 2018, waar zowel zorgprofessionals als Raden van Bestuur, patiënten en zorgconsumenten bij betrokken zijn. De winnaar ontvangt een plaquette en een cheque ter waarde van €10.000. Maar in de praktijk wint iedereen: samen maken we de zorg beter.”

Iedereen kan stemmen

Vanaf 1 september staan de 45 voorbeelden op https://jaarprijs.niaz.nl. Tijdens de maand september kunnen alle Nederlanders en Vlamingen stemmen op de verbetering van hun keuze. De vijf hoogst gewaardeerde inzenders presenteren hun initiatief op 13 november voor een jury van patiënten en cliënten. Ook een vakjury selecteert vijf voorbeelden voor de finale. Uiteindelijk wordt uit die tien initiatieven de winnaar gekozen.

Over het NIAZ

Het NIAZ helpt zorginstellingen de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren en te borgen. Dat gebeurt aan de hand van het internationale accreditatieprogramma NIAZ-Qmentum. Zorginstellingen die voldoen aan dit normenkader hebben het huis op orde: ze bieden veilige en verantwoorde zorg. Ook is er een verbetercultuur, waarin zorgprofessionals blijven leren van elkaar en van de ervaringen van hun patiënten.