Slotdag Te Gek!? Roes(t)

Op zondag 30 mei 2021 wordt de Te Gek!? Roes(t)-campagne afgesloten, en daar kan jij bij zijn. Van 10u tot 12u kan je het panelgesprek '(Z)onder Invloed' én de laatste aflevering van de podcastreeks 'Iedereen Potentieel Verslaafd' via livestream volgen. Of je kan meedoen met een interactieve Te Gekke Wandeling met bezoek aan het Museum Dr. Guislain . Uiteraard is het ook mogelijk om aan beide activiteiten deel te nemen.

Panelgesprek '(Z)onder Invloed?' & videopodcast 'Iedereen Potentieel Verslaafd? 

Op zondag 30 mei 2021 kan je van 10u tot 12u het panelgesprek '(Z)onder Invloed?' én de laatste aflevering van de podcastreeks 'Iedereen Potentieel Verslaafd?' via livestream volgen. 

Als het over alcohol- of andere drugproblemen gaat, mag men nooit vergeten dat daar meestal ook een veelvoud aan geliefden bij betrokken zijn die daar mee onder lijden. Omdat De Druglijn dat in haar contacten dagelijks ervaart, organiseert ze onder de naam ‘(Z)onder Invloed?’ tweejaarlijks een initiatief om hen de aandacht te geven die ze verdienen. 

In het panelgesprek '(Z)onder Invloed?' gaat journaliste Annemie Nijs in gesprek met naastbetrokkenen van mensen met drank-, drug-, medicatie- of gokproblemen. Deelname is telkens gratis en anonimiteit wordt gegarandeerd.

Van 11u tot 12u kan je de laatste aflevering van de podcastreeks 'Iedereen Potentieel Verslaafd?' door Lore Abrahams volgen met actrice Els Dottermans over alcoholgebruik.

Schrijf je hier in voor de livestream.

Wandel de interactieve Te Gek!? Roes(t) wandeling mee!

Op zondag 30 mei 2021 vertrekt een interactieve Te Gekke Roes(t)-wandeling (1, 6, 10 of 15 km) vanuit het Museum Dr.Guislain. Wandel mee en ontdek interessante inhoud over alcohol-, drug- en gokproblemen in de vorm van podcasts, videoclips en webinars.

Combineer de wandeling met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Tussen ons. Over leven met een verslaving’ van Lieve Blancquaert en productiehuis De chinezen en de nieuwe tentoonstelling 'Altered States' van Joachim Koester.

Combiticket:

  • € 4: ticket wandeling (1, 6, 10 of 15 km) (inclusief verzekering Wandelsport Vlaanderen), tentoonstelling Museum Dr.Guislain en tentoonstelling ‘Tussen Ons’
  • € 8: ticket wandeling (1, 6, 10 of 15 km) (inclusief verzekering Wandelsport Vlaanderen) + podcast + toegang tot alle tentoonstellingen in het Museum Dr. Guislain, waaronder de 2e Te Gek!? Roes(t)-expo van Joachim Koester

Inschrijven is noodzakelijk. Reserveer tijdig je tijdslot via de site van het Museum Dr.Guislain. Schrijf je hier in voor de wandeling. 

Bekijk op zondag 30 mei om 21 uur de documentaire 'Tussen Ons' op Canvas en VRT Nu. 

Documentaire van Sam Geyskens, Vincent Everaerts en Lander Haverals waarin ouders en kinderen getuigen over hoe een verslaving tussen hen in staat. 'Tussen ons' vertelt het aangrijpende verhaal van drie ouder-kind duo's die verbonden zijn door eenzelfde strijd om hun geliefde zoon, dochter, moeder of vader te blijven steunen. Maar hoe onvoorwaardelijk is de liefde wanneer een verslaving lonkt? Telkens opnieuw een strijd tussen liefde en verslaving. Deze documentaire is een productie van De chinezen, Te Gek!? en VAD.