Selah Sue podcast
01/12/2022
Communicatie Geestelijke gezondheidszorg

Selah Sue openhartig over depressie in Te Gek!?-podcast Wellicht

Te Gek!? lanceert vandaag een bonusaflevering van de podcastreeks Wellicht over depressie. Daarin vertelt zangeres en meter van Te Gek!?, Selah Sue, over haar herstel en wat haar helpt wanneer ze zich niet goed voelt. Daarnaast spreekt ze voor het eerst sinds haar post op sociale media over het stoppen met en het herstarten van antidepressiva.

In april kondigde Te Gek!? de podcastreeks 'Wellicht' aan: acht afleveringen waarin telkens een ervaringsdeskundige, al dan niet samen met iemand uit zijn of haar omgeving, aan het woord is over de verschillende facetten van een depressie. Op die manier hoopt Te Gek!? deze psychische problematiek bespreekbaar te maken en dat er sneller hulp wordt gezocht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het gemiddeld een jaar duurt voor iemand met een stemmingsstoornis hulp zoekt.

Selah Sue herkent de signalen intussen steeds vroeger waardoor ze tijdig aan de alarmbel kan trekken. Dat gebeurde ook eerder dit jaar, nadat ze na een hele goede periode zonder antidepressiva voelde dat de donkere gedachten het opnieuw overnamen. Daarover zette ze een eerlijke post op Instagram en Facebook, waarin ze toegaf dat ze “liever een stabiel, eerder emotioneel afgevlakt leven heeft mét medicatie, dan een leven met explosieve ups en downs zonder medicatie”.

Na de post hield Selah Sue de boot een tijdje af voor media-aanvragen. Voor Te Gek!? maakt ze nu een uitzondering, omdat ze voelt dat ze klaar is om te praten over wat er de voorbije maanden in haar omging. In de 'Wellicht'-bonusaflevering gaat ze dan ook verder in op het antidepressivavraagstuk en vertelt ze dat het beter met haar gaat en wat voor haar momenteel werkt om te herstellen van een stemmingsstoornis. Ook legt ze als meter van Te Gek!? uit waarom het zo belangrijk is om te blijven spreken over depressie en geestelijke gezondheid in het algemeen.

De podcastreeks 'Wellicht' is een productie van Te Gek!? en kadert in de gelijknamige Te Gek!?-jaarcampagne over depressie. De bonusaflevering met Selah Sue zal vanaf donderdag 1 december te horen zijn via Spotify, Apple Podcasts en Soundcloud. De eerder verschenen afleveringen en meer info over depressie en over de campagne zijn terug te vinden op www.wellicht.be

Beluister de aflevering hier