Schrijf je nu in voor Hands-on Inclusion-workshops van augustus en september

Hands-on Inclusion is een project van Verso, Minderhedenforum en 11 andere organisaties, waaronder Zorgnet-Icuro. Met deze samenwerking willen deze partners werkgevers over heel Vlaanderen ondersteunen in het inclusiever maken van hun organisatie.

Met Hands-on Inclusion willen ze van een inclusieve arbeidsmarkt met diverse talenten het nieuwe normaal maken. Van willen, naar kunnen, naar doen. Omdat iedereen nodig is op de arbeidsmarkt én omdat er momenteel (te) veel onbenut talent is. 

Waarom en hoe je je onderneming inclusiever maakt, leer je via een reeks praktijkgerichte bootcamps, individuele begeleiding op maat, vacaturescreenings, en nog zoveel meer. Hands-on Inclusion reikt je sterke argumenten, slimme strategieën en praktische hulpmiddelen aan waarmee je meteen mee aan de slag kunt. 

 

1. Bootcamp strategisch inclusief ondernemen, duurzame loopbanen, re-integratie 

De arbeidsmarkt van vandaag brengt een groot aantal uitdagingen met zich mee. Met de bootcamps van Hands-on Inclusion geven we je de tools om zelf de handen uit de mouwen te steken en werk te maken van een inclusieve werkvloer die klaar is voor de toekomst. Klaar om elk talent een plaatsje te geven binnen jouw organisatie.

Surf naar de website www.handsoninclusion.be en ontdek onder andere het bootcamp Strategisch inclusief ondernemen, re-integratie naar werk, inclusief jobredesign en duurzame loopbanen.

2. Aanwervingsacties

Werf je nieuwe medewerkers aan? En wil je daarbij stappen zetten naar een meer inclusieve onderneming, om zo iedereen te laten schitteren in jouw organisatie? 

Goed nieuws! Hands-on Inclusion gaat samen met jou aan de slag om de juiste kandidaten te vinden op:

3. Workshop Vacaturescreening

Heb je het gevoel dat je als onderneming wel open staat voor een divers personeelsbestand, maar dat je altijd uit dezelfde vijver vist? Misschien speelt de opmaak van je vacature hier wel een rol in. Is de vacature volledig? Is het taalgebruik toegankelijk? Is de functieomschrijving duidelijk? Weten kandidaten bij wie ze komen solliciteren?

Gelukkig is het schrijven van toegankelijke vacatures geen kernfysica! Aan de hand van concrete tips en tricks kan elke vacature doen wat het moet: de juiste kandidaten aantrekken. Neem deel aan de gratis workshop 'Eerste Hulp bij Opmaak van Toegankelijke Vacatures' op donderdag 26 augustus 2021.

Klik hier voor meer info

4. Workshop duurzame loopbanen

Er liggen binnen de arbeidsmarkt heel wat complexe vragen op tafel. Bijvoorbeeld: Hoe ga je om met de wijziging van functies door digitalisering, robotisering en automatisering?  Hoe ga je aan de slag met het vergroten van de flexibiliteit en breder inzetbaar maken van medewerkers?

Neem deel aan de workshop rond duurzame loopbanen op donderdag 9 september om 11u. Waar loop je tegen aan in jouw organisatie? Hoe pakken jullie dit nu aan? Wat zou je willen leren van anderen?

Klik hier voor meer info

 

PS. Droom jij van een inclusieve onderneming, maar wil je eerst nog wat meer info? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Hands-on Inclusion en mis niets!

Ontdek hier het volledige aanbod van Hands-on Inclusion