Schrijf je nu in voor de Hands-on Inclusion-workshops van mei en juni

Hands-on Inclusion is een project van Verso, Minderhedenforum en 11 andere organisaties, waaronder Zorgnet-Icuro. Met deze samenwerking willen deze partners werkgevers over heel Vlaanderen ondersteunen in het inclusiever maken van hun organisatie.

Met Hands-on Inclusion willen ze van een inclusieve arbeidsmarkt met diverse talenten het nieuwe normaal maken. Van willen, naar kunnen, naar doen. Omdat iedereen nodig is op de arbeidsmarkt én omdat er momenteel (te) veel onbenut talent is. 

Waarom en hoe je je onderneming inclusiever maakt, leer je via een reeks praktijkgerichte bootcamps, individuele begeleiding op maat, vacaturescreenings, en nog zoveel meer. Hands-on Inclusion reikt je sterke argumenten, slimme strategieën en praktische hulpmiddelen aan waarmee je meteen mee aan de slag kunt. 

Week van 17/5: Inspiratiesessie jobredesign

Als we een antwoord op de hedendaagse arbeidsmarktuitdagingen willen bieden, zullen we op een andere manier naar werk moeten kijken. Een van de manieren waarop we meer divers talent aan boord kunnen halen en houden, is door banen op te splitsen in taken en vervolgens deze taken onderling uit te wisselen tussen medewerkers. Hugo Geervliet, journalist en communicatieverantwoordelijke bij VIVO Social Profit, voelt Jan Smolders aan de tand rond job redesign. Hoe maakte hij werk van job redesign binnen zijn woonzorgcentrum De Witte meren in Mol? En welke rol speelde Bart Moens, docent HRM en onderzoeker bij Odisee Hogeschool, hierbij? Ontdek het in de inspiratiesessie: jobredesign. Deelname is gratis.

Over Inspiratiesessie: Job Redesign - Hands-on Inclusion (handsoninclusion.be)

Week van 24/5: Workshop taal en communicatie in een inclusieve organisatie

Denk je graag mee na over hoe taal en communicatie voor ongewilde drempels kunnen zorgen binnen je organisatie? Schrijf je dan nog snel in op de website van Hands-on Inclusion! Deelname is volledig gratis.

Over Workshop: 'Het belang van heldere taal en communicatie in een inclusieve organisatie' - Hands-on Inclusion (handsoninclusion.be)

Week van 31/05: Workshop Eerste hulp bij opmaak van toegankelijke vacatures

Heb je het gevoel dat je als onderneming wel open staat voor een divers personeelsbestand, maar dat je altijd uit dezelfde vijver vist? Misschien speelt de opmaak van je vacature hier wel een rol in. Is de vacature volledig? Is het taalgebruik toegankelijk? Is de functieomschrijving duidelijk? Weten kandidaten bij wie ze komen solliciteren?

Gelukkig is het schrijven van toegankelijke vacatures geen kernfysica! Aan de hand van concrete tips en tricks kan elke vacature doen wat het moet: de juiste kandidaten aantrekken. Neem deel aan de gratis workshop 'Eerste Hulp bij Opmaak van Toegankelijke Vacatures' van Hands-on Inclusion op donderdag 10 juni 2021 en wij maken samen met jou van je vacaturetekst een echte kandidatenmagneet!

Week van 7/06

Je kans gemist om je in te schrijven voor één van de vele boeiende bootcamptrajecten van Hands-on Inclusion dit voorjaar? Geen nood! Het aanbod voor het najaar staat al online. Je vindt er trouwens ook een aantal splinternieuwe bootcamptrajecten. Neem dus snel een kijkje op https://handsoninclusion.be/aanbod en verdiep je in thema’s als ‘Actief inclusief – Van vooroordeel naar voordeel’ en ‘Inclusief job redesign’.

PS. Droom jij van een inclusieve onderneming, maar wil je eerst nog wat meer info? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Hands-on Inclusion en mis niets!

Ontdek hier het volledige aanbod van Hands-on Inclusion