RZ Tienen lanceert nieuwe kinderwebsite en naamwedstrijd

De kinderwebsite van RZ Heilig Hart Tienen zit volledig in het nieuw en werd uitgebreid met heel wat aantrekkelijke fotoverhaaltjes. Die helpen kinderen om zich voor te bereiden op een onderzoek of een operatie, wat de stress voor een opname in het ziekenhuis voor een stuk wegneemt.

Je vindt de nieuwe site op www.rztienen.be/kinderen Hij is volledig op maat van de jongere patiëntjes, zo kunnen ze op een speelse en eenvoudige manier kennismaken met het ziekenhuis en de kinderafdeling en informatie vinden over de onderzoeken en behandelingen. Aantrekkelijke fotoverhaaltjes bereiden de jongste patiënten voor op een onderzoek, een ingreep of een opname. Ook de teksten zijn op maat van kinderen geschreven. Je vindt er verder nog leuke kleurplaten en een lijstje met hele praktische vragen, gaande van Moet ik de hele dag mijn pyama aan? tot Wat als ik het eten niet lust?

Naamwedstrijd

De kinderafdeling gaat nu op zoek naar een naam voor het jongetje en meisje op de kinderwebsite, de nieuwe mascottes van de kinderafdeling. Patiëntjes op de afdeling kunnen mee nadenken, maar ook kinderen thuis kunnen meedoen via de Facebookpagina van het ziekenhuis.

Info voor ouders

Via een link op de kinderwebsite vinden ouders makkelijk de weg naar informatie op hun maat, van voorbereiding tot ontslag uit het ziekenhuis. Er staan ook een heleboel tips – met boekentips erbij - over hoe ze hun kind thuis al kunnen voorbereiden en dat aangepast aan de leeftijd. Voor kinderen met autismespectrumstoornis volgt het ziekenhuis een aangepast zorgpad dat zoveel mogelijk rekening houdt met de speciale noden van het kind. Ook daarover vind je meer info op www.rztienen.be/pediatrie.