Rare Disease Day 2020: nomineer jouw kandidaten voor Edelweiss Award!

Rare Disease Day, de internationale dag van de zeldzame ziekten, vindt elk jaar plaats op de laatste dag van februari. Ook u kan zich naar aanleiding van deze dag met uw organisatie solidair tonen met alle mensen die lijden aan een zeldzame ziekte. Als koepelvereniging voor alle mensen met een zeldzame ziekte in België neemt RaDiOrg het initiatief om de Belgische campagne te organiseren. Daarvoor rekenen ze op partners. Want in 2020, op 29 februari, willen ze écht het verschil maken. RaDiOrg organiseert een nationale bewustmakingscampagne die in het teken staat van de edelweissbloem. Bedoeling is het bewustzijn te verhogen over zeldzame ziekten, de bijhorende maatschappelijke uitdagingen en de vele mogelijke therapeutische en regelgevende oplossingen.

De promotiecampagne zal meerdere weken duren en wil honderden mensen op de been te brengen met een slotevent op zaterdag 29 februari. Het orgelpunt wordt een groot bloementapijt bestaand uit duizenden papieren edelweissbloemen die neergelegd worden op de Grote Markt in Brussel. Als glansrijke afsluiter van deze dag organiseert RaDiOrg de uitreiking van de Edelweiss Awards. 

Nomineer vóór einde januari jouw kandidaten voor een Edelweiss Award! 

RaDiOrg zet jaarlijks een persoon of organisatie in de bloemetjes vanwege een bijzondere verdienste voor de zeldzame ziekten. In 2020 reiken we voor het eerst een prijs uit in drie verschillende categorieën. De uitreiking vindt plaats op 29 februari in de gotische zaal van het Brusselse stadhuis.  

Word jij partner van Rare Disease Day 2020?

  • Neem deel aan deze originele en verbindende campagne en help deze belangrijke strijd te voeren.
  • Maak uw medewerkers, uw team, uw collega’s warm voor een workshop/teambuilding met als doel edelweissjes te vouwen en spreek mensen binnen en buiten uw bedrijf aan over dit initiatief.
  • Op de Rare Disease Day pagina op de RaDiOrg-website krijgt u met uw acties graag zichtbaarheid als “Partner van Rare Disease Day”
  • Neem deel aan de inhuldiging van het bloementapijt en de uitreiking van de Edelweiss Awards. Dit event wordt een warm netwerkmoment tussen behanghebbenden uit de politiek, de onderzoekswereld, de geneeskunde, het verenigingsleven en de farmaceutische industrie.

Inschrijvingen en informatie: Eva Schoeters, coördinator RaDiOrg, +32 484 94 18 93, eva@radiorg.be