Protest tegen besparingen: VuurWerk-mars op 19 december

Op donderdag 19 december betoogt VuurWerk opnieuw tegen de besparingen die de Vlaamse regering doorvoert in de zorg, maar ook in andere sectoren. Ook deze keer is Zorgnet-Icuro van de partij.

Dinsdag 3 december verzamelden we reeds met ongeveer 2.000 personen uit de zorgsector voor het Vlaams Parlement om te laten horen dat we het niet eens zijn met de besparingen van deze regering. Op donderdag 19 december willen we opnieuw van ons laten horen. Die dag stemt het Vlaamse Parlement namelijk de volledige begroting van 2020-2025. De regering luisterde niet naar het massale protest van de afgelopen weken en zet door met haar besparingsbeleid. Daarom organiseert VuurWerk een collectieve mars van verschillende sectoren op 19 december. We roepen dan ook onze leden op om af te zakken naar Brussel.

Programma

  • 16u30: verzamelen aan Brussel- Centraal en mars naar het Vlaams Parlement.
  • Vanaf 17u15: We laten van ons horen, tot in het parlement. Hier alle info.
  • 19u: Hear my voice. We vormen een megakoor en zingen samen. Even geen tweets, geen geschreeuw, louter samen zingen om onze stem hoorbaar te maken. We overstemmen de stemming met onze simpele menselijkheid. Meer info hier.