PrEP voor huisartsen
03/06/2024
Zorgbeleid Eerste lijn

PrEP voor huisartsen: nieuwe avondopleiding van ITG

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) lanceert een nieuwe opleiding waarin huisartsen vertrouwd worden gemaakt met pre-exposure prophylaxis of kortweg PrEP. PrEP is een belangrijke preventieve interventie dat de kans op overdracht van hiv drastisch beperkt bij personen met een hoog risico. Gedurende vier online lessen wordt de expertise van de deelnemers versterkt over de hiv-preventiepil, de doelgroep en de nodige zorg voor cliënten die PrEP (willen) gebruiken. Dit is de eerste opleiding in een geplande reeks van opleidingen over PrEP, HIV en seksueel overdraagbare infecties. Meer informatie over deze geplande reeks komt in de herfst.

Alle sessies zijn in het Nederlands, met uitzondering van het eerste deel van de eerste les, die in het Engels zal zijn. Het examen zal in het Nederlands zijn. Deelnemers die slagen ontvangen een certificaat. Accreditatie wordt aangevraagd.

Praktisch

  • De opleiding gaat door in de periode 1 oktober – 22 oktober, 2024 (20 -22 uur).
  • Inschrijven kan online tot 15 september 2024.
  • Deze cursus is bestemd voor huisartsen en huisartsen in opleiding die PrEP-cliënten opvolgen of willen opvolgen. Geïnteresseerde specialisten zoals gynaecologen zijn ook welkom.

Meer info kan je hier vinden